Allt om PIR-rörelsedetektor

Infraröd strålning

Rörelsedetektor

Fresnellins

PIR Placering

PIR Applications

Förkortningen PIR i begreppet PIR-rörelsedetektor står för passiv infraröd. PIR-enheter mäter infrarött ljus som avges från föremål. Dessa system använder en fotodetektor för att detektera utsläppen genom att omvandla våglängd ljus till elektriska strömmar .. Strömmarna körs sedan genom PIR dator. När foto detekterar antingen stora förändringar i energi som avges, utlöses ett larm. Mänsklig rörelse kan skapa dessa förändringar energi. Datorn ignorerar mindre förändringar.

Alla föremål avger infraröd strålning. Det mänskliga ögat kan inte se denna strålning men det kan upptäckas av elektroniska apparater speciellt byggda för detta ändamål. Termen passiv används eftersom enheten inte producerar en infraröd stråle utan den upptäcker den infraröda strålningen. Infra används eftersom det mänskliga ögat är oförmögen att visuellt avkänning av strålning som enheten kan upptäcka Termen Red hänvisar till den minimala energi som vårt öga kan se representeras av den röda färgen.

När ett folk in i ett område som övervakas av en PIR är varmare infraröd ström de producerar detekteras genom en förändring från en svalare ström. Rörelsen av de människor orsakar en rörelse av varmare område med ström. Denna rörliga område får datorn i enheten för att ställa in larmet. Ett försök att besegra detektering genom användning av en termisk sköld skulle vara misslyckade. Skölden skulle ändå leda till upptäckt av rörelse fläck av varierande temperatur och skulle sedan iväg larmet.

Den ungefärliga temperaturen för human hud är 34 grader C. Denna temperatur är generellt högre än någon annan temperatur runt den. När en person går förbi eller genom en sensor, är det deras hudtemperatur som orsakar upptäckt av PIR. Datorn i PIR-systemet är innehåller en Fresnel-lins som är belägen framför sensorn. Linsen koncentrerar energin som avges över ett stort område på sensorn och sedan separerar detta till varma och kalla nivåer. En person som passerar genom de separerade zoner, bringar sensorn att detektera en varierande strålningsnivå.

En PIR-system måste noggrant placerade för att förhindra falska detekteringar och falsklarm. Systemet ska monteras så att enheten är oförmögen att läsa igenom ett fönster. Strålkastare och solljus kan ha möjlighet att detekteras av en PIR, vilket orsakar ett falskt alarm. Enheten ska också placeras så långt bort som möjligt från ett ventilationssystem. Förflyttningen av varma och kalla luftströmmar kan orsaka PIR att detektera en förändring i temperatur och än en gång, orsaka ett falskt alarm.

PIR-system finns tillgängliga för en mängd olika miljöer. De kan användas för att skydda både kommersiell och personlig egendom. Den mest populära program är användningen av detekteringsanordningen i hemmasäkerhetssystem. Systemet kan installeras både i och utanför för att upptäcka alla rörelser som skulle vara ett hot mot ett hem eller en familj.