Allt om rotorersättningsbroms

Att höja din bil

Inspektera bromsen Rotor

Ta bort bromsvätska

Komprimera Bromsok

Ta bort bromsok och bromsbelägg

Byta Rotor

Avslutning

Automobile broms reparation, såsom bromsrotorn ersättning, kan verka som en svår uppgift. Men det är inte en omöjlig uppgift. Med kunskap om auto delar, lämpliga verktyg och en förståelse för att tillämpa deras användning, och med en tydlig och omfattande uppsättning instruktioner, bör du kunna ersätta bilens broms rotorer med några problem.

Du måste ta bort hjulen på bilen vars bromsar du planerar att reparera. Broms rotorer är bakom dessa hjul, och du kommer inte att kunna komma åt dessa komponenter om hjulen först avlägsnas. För att ta bort dem du kommer att behöva höja din bil hög nog att däcken inte längre vilar på marken eller golvet. Jack står vanligtvis är starka nog att hålla bilen upp medan du tar bort hjulen och byta ut rotorerna. Var säker på att du har fyra av dessa står till hands, en för vart och ett av bilens hjul. När du har din bil växelspaken i “Park” och har dragit åt handbromsen måste du höja en av dina bilens hjul med domkraft. När bilen är tillräckligt hög, kommer du sedan att glida en jack står under bilen ramen så nära som möjligt till hjulet du är på väg att ta bort. Med stativet på plats, sänk bilen så den vilar på stativet. Gör sedan samma sak med de andra 3 hjul.

Bromsrotorn är den släta skivan att bromsbeläggen skaver mot när du använder bilens bromsar. För att dina bromsar för att arbeta vid maximal effektivitet bör denna rotor vara fri från urgröpningar och poängsättning som kan orsakas av bromsok som exponeras av slitna bromsbelägg. Om rotorn är fri från dessa urgröpningar, kan du kontrollera nästa bromsrotorn. Om det är gjort eller urholkad du kommer att behöva ersätta denna rotorn.

Vid rätt tidpunkt i ersättningsrotor projekt måste du bromsa för att trycka bromsoket. Denna åtgärd kommer att kräva att du sänka nivån av bromsvätska i huvudcylindern, den plats där din bromsvätskan lagras. För att minska denna vätskenivån, använd en kalkon baster och suga ut 1/3 till 1/2 av bromsvätska i huvudcylindern.

Placera en öppen C-klämma på er bromsok, en sida av klämman på vardera sidan av bromsoket. Genom att dra åt klämman du kommer att kunna komprimera bromsok tillräckligt för att avlägsna rotorn.

Ta bort skruvarna som håller bromsoket och kuddar på plats kommer att vara nödvändigt för dig att ta bort dessa bromsdelar.

Utan bromsok håller den gamla rotorn på plats, kommer du att kunna ta bort rotorn genom att dra den rakt mot dig. Då kan du skjuter nya rotorn på plats.

Med den nya rotorn på plats kan du nu vara redo att ersätta alla bromskomponenter och hjul och sänka bilen på golvet igen.