aluminium gutter städning tips

När man rengör aluminium rännor

Säkerhet och verktyg för att rengöra din aluminium rännor

Hur att rengöra din aluminium rännor

Aluminium rännor är ett effektivt sätt att skydda ditt tak och hem från vattenskador. Men om dina rännor inte rengörs ordentligt, minskar avsevärt effektiviteten och ökar chansen för skador på ditt hem.

Aluminium rännor måste rengöras minst två gånger om året. Om du har träd i närheten av ditt stuprör, om du bor i ett skogsområde, eller om du bor i ett område som har en hel del stormar, hängrännor kan behöva rengöras mer än två gånger om året för att se till att de gör sitt jobb. Även om du har gutter skärmar eller höljen, de fortfarande behöver rengöras.

När rengöra aluminium rännor, bör säkerhetsåtgärder vidtas. Med hjälp av en lång trappstege är i allmänhet säkrare än att använda en förlängning stege. Oavsett vilken du använder, behöver stegen att vara säkert på marken. Om du använder en förlängningsstege, inte luta stegen upp mot aluminium rännor. Det kan skada rännor och göra den instabil att vara på stegen. Se till att du inte luta sig över sidorna och aldrig steg på de två översta pinnarna på någon stege. Dessutom, när rengöra aluminium rännor, bära tjocka trädgårdshandskar. Aluminium är skarpa och utsatta spik eller skruv kan vara farlig. Dessutom är det bäst om du bär skyddsglasögon.

För att rengöra din aluminium rännor, förutom säkerhetsutrustning, behöver du även en lång vattenslang med en bifogad fil som har en on / off spruta, en liten trädgård murslev, en tunga soppåse, och en rörmokare orm.

Först ösa ut bladen, pinnar och stora skräp med hjälp av trädgårds spackel. Det är bäst att ösa in den soppåse för att rädda dig från mer städa upp senare. Om du inte säkert kan göra detta på stegen, kan du behöva ta ett extra steg för att rensa upp på gården. Ösa allt skräp ut och bort från stuprör.

När du har öste ut stora skräp, använd slang för att spruta insidan av rännorna. Rikta sprutan mot stuprör. Använd ett medium inställning, stark nog att ta bort skräp, men inte så stark att du hamnar blötläggning själv och orsakar översprutningen att plaska lera på ditt hus. Var noga med att inte få vattenslangen virad runt benen på stegen. Du kan behöva använda murslev att mjuka upp ytterligare smuts och skräp som kan caked på aluminium rännan. Du kan även använda en styv skurborste för att avlägsna caked-on smuts. Var noga med att inte skrubba eller skrapa för hårt för att undvika skador rännorna.

Spraya slangen i stuprör för att rengöra resten av smuts och skräp från aluminium rännan. Om vid någon tidpunkt downspout täpps använder rörmokare orm för att ta bort täppa. Bara köra rörmokare ormen från botten av downspout i en uppåtgående rörelse för att avlägsna täppa.