aluminium tak reparation: patchning hål ordentligt

En aluminium taket är en av de bästa takläggning alternativ för skjul eller workshop. Känd för sin hållbarhet och robusthet, kan denna typ av tak motstå alla typer av väder för att ge skydd. Men exponering för väder och vind under många år i sträck kan resultera i dessa tak blir skadad. Den vanligaste frågan när det gäller aluminium tak är att de kan utveckla hål, vilket kan vara ett stort problem vid regn. Lyckligtvis kan du åtgärda dessa hål med dessa enkla steg.

Steg 1: Förbered taket

När lappa hål på en aluminium tak, kan du behöva klättra upp på taket. Se till att du har skyddshandskar och skor. Du bör också vara försiktig med din fot när du stegade på taket. Lokalisera hålet i aluminium tak och borsta området runt hål med stålborste för att ta bort smuts, skräp och annat. Det är viktigt att det inte finns någonting på taket som kommer att störa den lapp.

Steg 2: Skär Mesh

När området runt hålet rengörs, skär två fläckar av takläggning ingrepp med ett par metall saxar. Det är viktigt att mäta nätet ordentligt innan du skär det som du inte vill ha en liten lapp. Plåstret bör vara minst två inches större än storleken på hålet så att det vilar ordentligt.

Steg 3: Fastställande hålet

Efter de två patchar är klar kan du börja om fastställande av hålet i taket. Blanda taket cement och sprida det runt det skadade området med en kniv. När blandningen planat runt området, placera plåstret på den. Du kommer då att behöva täcka mesh lapp med mer cement. Se till att du arbetar cementen väl genom nätet patch så att den ansluter med pälsen nedanför. Ett annat skikt av denna patch kommer att krävas för en komplett effekt. Upprepa processen för att placera mask lapp över det tidigare lagret av cement. Applicera ytterligare ett lager tak cement på nätet och kom ihåg att arbeta genom nätet så att det ansluter sig till lagret under.

Denna process kan användas överallt där det finns hål i din aluminium tak. Denna lösning är inte permanent, men kan pågå ett tag. Vanligtvis är plåttak reparation göras genom lödning samma metallstycke till taket för att täcka hål. Däremot kan aluminiumtak inte lödas. Detta är anledningen till att lappa dem på detta sätt är det bästa alternativet. Du kan även använda en glasfiber patch för att täcka upp ett hål på en aluminium tak.