äppelträd: var och hur man plantera

Susan är en Master Gardener och en hållbar livsstil forskare. Med en bakgrund inom nutrition och omfattande kunskap om hela livsmedel och wellness, Susan innehåller hållbara levande metoder som kommer att förbättra hälsan hos hennes familj och samtidigt minska sin klimatpåverkan.

Det finns inget mer delikat än äpple utkommit trädet. Ännu bättre, utkommit av ditt träd. Hem fruktodlingar ökar i popularitet eftersom fler och fler människor inser både närings, ekonomiska och ekonomiska fördelar av att odla sin egen mat. Även växande äpplen är inte svårt, kommer några fundamenta hjälpa dig att lyckas.

cultivars

Det bästa sort till anläggningen är den som passar din växande region och personliga preferenser. Några saker att tänka på är frukt storlek, blom period, motståndskraft mot sjukdomar, smak, färg och pollinering krav.

Dvärg eller Standard

Hem trädgårdsmästare kan välja halv dvärg, dvärg eller standard storlek äppelträd. Dvärg sorter är lätta att hantera och producera frukt tidigare än standardstorlek träd. Många föredrar dvärg-storlek träd till standardstorlek på grund av utrymmesbegränsningar samt.

Var att plantera

TIPS: Vår expert trädgårdsrådgivare, tillägger Susan Patterson, “Beskär dvärg träd som du skulle standard träd genom att skära tillbaka den centrala ledaren med 2 till 3 fot, beroende på hur snabbt trädet växer.”

När och hur man plantera

Äppelträd kräver full sol för att växa ordentligt och producera frukt. Tidiga morgonsolen torkar natten dagg från bladen, vilket minskar chansen för sjukdomen att utvecklas. Äppelträd föredrar sandig eller lerig jord med god dränering och ett pH av 6,5.

Befrukta

Beroende på växande region, kan äppelträd planteras när som helst under vintern eller tidigt på våren månader. Gräva ett hål som är tillräckligt stor för att rymma rotklumpen och samma djup som sin kruka. Täck rötterna med en blandning av infödda jord och torv (om du har tungt lera). Lägg inte till gödsel vid denna tid, eftersom det kan bränna trädens rötter. Tamp jorden ner runt trädet, och vatten dagligen under flera veckor och när vädret är torr. Om du är orolig för att ge trädet tillräckligt med vatten, kan du investera i en vattenpåse som droppar vatten automatiskt. Dessa är bra för att starta unga träd. Läs plantering riktningar som medföljde träd för eventuella specialinstruktioner som satsar.

Pollinering

Gödsla äppelträd börjar den första våren efter planteringen. Genomför ett jordtest för att identifiera de näringsämnen som saknas i jorden. Använd endast högkvalitativa ekologisk frukt gödselmedel för bästa resultat.