är gutter vakter värt kostnaden?

Att köpa gutter vakter är att bli en vanlig metod för många husägare. Gutter vakter bidra till att förhindra löv och annat skräp från att komma in i rännorna och täpps till dem. Gutter vakter finns i en mängd olika material, former och storlekar. Många husägare undrar om de verkligen är nödvändiga och motivera kostnaderna för att installera dem. Här är några saker att tänka på om du väger ett sådant beslut.

Säkerhet

En av de största fördelarna med gutter vakter är installerade i din rännor är den säkerhet som det ger dig. Varje år, många människor skadas eller dödas från att falla bort av en stege. Om du måste gå upp på en stege och rensa ut din rännor med jämna mellanrum, ökar detta risken för att du kan falla. Du kan inte riktigt sätta ett pris på din säkerhet och därför i detta avseende, gutter vakter är definitivt värt kostnaden för att installera dem.

Bortslösad tid

Om du någonsin har haft att rensa ut din rännor, du vet exakt hur lång tid det kan ta. Om de verkligen tilltäppta, kan det ta flera timmar att effektivt göra jobbet. När du gör detta varje år, måste du faktor i din tid. När du lägger upp de timmar som du spenderar gör detta jobb, kunde du ha gjort mycket mer pengar att göra något annat.