backspolas en pool i 7 steg

Du kommer att behöva backspolas din pool när mätaren på motorn når cirka 15-20 eftersom det talar om att filtret behöver rengöras. För att hålla din pool ren måste du utföra olika underhållsrutiner, såsom back-tvätt, men det behöver inte vara en börda. Det är en enkel process som kommer att hjälpa till att hålla din pool ser mousserande ren och fungerar ordentligt. Följ stegen nedan för att utföra ett enkelt underhåll av back-tvätt din pool snabbt och effektivt.

Steg 1: Stäng av ström

Det första du behöver göra är att stänga av all makt till poolen. Se till att poolens filtret är avstängt och ingenting på poolen är igång. Detta kommer att bidra till att inga skador eller att eventuella gren övergrepp sker medan backspolning din pool.

Steg 2: Fäst Back Slang

Ta din backspolning slang och anslut den till poolens filter. Den andra änden av slangen ska placeras i ett område som inte har något emot att få ett stort överskott av vatten, såsom ett öppet fält eller en bakgård.

Steg 3: Arbeta med lämpliga ventiler

Beroende på vilken typ av filter du har, måste du placera ventilen på ett visst sätt. För ett sandfilter måste du vrida ventilen så att den är placerad på avsnittet “Back” av din motor. För alla andra filter, kommer du helt enkelt behöver för att placera ventilen till “Open” -läge.

Steg 4: Slå Pool på

När slangen är ansluten och filtret placeras på rätt ventil, är det säkert att stänga poolen igen. När poolen är på kommer du att se det smutsiga vattnet från poolen sugas upp och placeras i filtret. Denna process kan ta upp till ett par minuter beroende på hur smutsig poolens vatten och filter är. Det är ditt jobb att hålla ett öga på poolen för att avgöra när det är OK att stoppa backspolning.

Steg 5: Skölj

Förvandla din pool backa. Nu växla läge på filtret till “spola”. Återigen kommer lägena beror på vilken typ av filter som du har. För de flesta filter, måste du trycka på handtaget på en snabb hastighet, men för ett sandfilter du behöver bara byta ventilen till “sköljningen.” Vänd poolen igen. Denna process kommer att ta flera sekunder att skölja. När den är klar vända poolen backa.

Steg 6: Slå Pool på

Stäng poolens ventilen så att det är tillbaka till sin ursprungliga position och det kommer att filtrera normalt. Det är nu säkert att förvandla din pool motor igen.

Steg 7: Kontrollera tryck

Kontrollera mätaren till din pool för att se till att det har gått ned från vad det var innan du tvättades din pool. Du kan nu njuta av din pool.