badrum laminatgolv: fördelar och nackdelar

Pris

Installation

Livstid

designs

Fukt

Ljud

andrahandsvärde

Badrum laminatgolv kan vara ett bra alternativ för ditt hem. Läs vidare för att lära sig om för-och nackdelar.

Laminatgolv är en mycket billigare val för ett badrum än andra material, såsom trä eller till och med kakel. Du kan oftast köpa laminatgolv för så lite som $ 1,50 per kvadratfot. Traditionella trägolv kan kosta tre till fyra gånger så mycket.

Laminatgolv kan placeras på alla typer av underlag, vilket gör installationen snabb och enkel. Merparten av tiden, kan du använda en enkel bindemedel eller lim för att fästa golv.

Laminatgolv är idealisk för områden som ser mycket trafik. Det visar inte slitage så snabbt som lövträd gör, och rengöring är mycket lättare. Medan lövträd kräver olja och frekvent rengöring för hand, laminat behöver bara en kvast och en mopp. Det är svårt att skada laminatgolv, som gör det bra för hushåll med små barn eller husdjur. En laminatgolv kommer inte att visa repor och märken. Du behöver inte oroa dig för putsning ut med några års mellanrum.

Medan laminatgolv finns i en mängd olika designalternativ, många märken tillverkar produkter som simulerar andra material, såsom trä och sten. Du är begränsad av vad butikerna har. Hårda golv, å andra sidan, kan anpassas. Du kan välja träslag, färg, bets, och spannmål. Du kan också ändra sitt utseende efter installationen genom slipning och färgning. Med laminat, är du fast med vad du har, och nya hem inredning kan innebära hela golvet måste bytas ut.

Laminatgolv är naturligt fuktsäker, men det ger lite skydd för golvet nedanför. Limmet som används kan också påverkas av fukt orsakar golv för att förvränga eller pop. Experter kan föreslår att du använder en annan typ av golv i ett badrum.

För vissa människor, det ljud som skapas från att gå på ett laminatgolv kan vara en olägenhet. Det gör ett ihåligt ljud, eller kan låta klibbigt om det är installerat med luftbubblor under. Om detta är ett problem för dig, överväga att lägga till en akustisk underlag. Om du gör det kommer att minska besvärlig ihåligheten laminat. Trägolv kommer inte att ha denna ihåligt ljud.

Du kommer att se en större andrahandsvärde i ett hem med laminatgolv, men kom ihåg att människor vet att det är inte verkligt lövträd. Med traditionell lövträ ökar värdet på hemmet ännu mer.