badrumsgolvet kakel layout

Lägga ut badrumsgolvet kakel kan vara en svår uppgift om du aldrig har gjort det förut. Men med en bra uppsättning instruktioner på din sida, kommer du att bli förvånad över vad du kan åstadkomma. Så nästa gång ditt badrum är i behov av nya platta, inte lämna jobbet över till ett högt prissatta professionella bara konsultera denna behändiga guide till badrumsgolvet kakel layout.

Rengör Ditt golv

Innan du börjar om nytt kakel i badrummet, är det viktigt att golvet kraftfullt rengöras. Eventuellt kvarvarande smuts eller skräp kan medföra i ditt nya badrumsgolvet kakel inte kunna hålla på rätt sätt. Efter att ha gett ordet en kraftfull skur, köra ett vakuum över den för att se till att allt damm som du kan ha missat den första gången inte skapar ett problem för dig senare i plattsättning processen.

Hitta rätt mönster

Nu när din badrumsgolvet är fin och ren, är det säkert att börja lägga din sida vid sida. Påbörja denna process genom att placera en bricka i badrummet mest framträdande hörnet. Sedan, med hjälp av en spridare, lägga ut andra brickor för att avgöra om det mönster du började med den ursprungliga kakel slutar på ett sätt som möter ditt godkännande. Om du är missnöjd med mönstret, helt enkelt ändra placeringen av den ursprungliga kakel och fortsätta lägga ut de andra plattorna tills du hittar ett mönster du gillar.

Sprid THINSet

THINSet, en typ av murbruk som ofta används för plattsättning, finns i två varianter, oblandad och förblandas. Medan förblandad thinset kan vara dyrt, kan dess oblandad motsvarighet göra ganska en enda röra när omröring. Skulle du besluta om oblandad slag, är det rekommenderat att du rör det utanför. Vid spridning THINSet, vara noga med att hålla den skårade handduk som du sprider den på en 45-graders vinkel för att upprätthålla en jämnt spridda tjocklek. Inte heller försöka täcka för mycket mark på en gång endast sprida ditt thinset över 2 till 3 kvadratfot utrymme åt gången.

Tryck på plattor på plats

Nu när THINSet spridits, sakta börja placera din badrumsgolvet kakel ovanpå det. Se till att plattorna är skyddade av en tygklädd 2×4 ombord, sedan trycka ned dem på plats. Om denna uppgift kräver exceptionell styrka, kan du använda en hammare för att knacka försiktigt den täckta styrelse. Se till att inte utnyttja de faktiska kakel, men eftersom det kan leda till sprickbildning. Använd en snäppkniven för att klippa några plattor som inte passar mönstret.

tillämpa Injekteringsbruk

Efter THINSet har härdat, använd en gummispackeln att sprida fogmassa in i utrymmena mellan dina brickor. Innan du ansöker injekteringsbruk, placera tunna remsor av tejp på kanterna på dina brickor för att förhindra bruket från att läcka på sin yta. Vid tillämpning av bruket, se till att hålla en hink med vatten och svamp i närheten, så att du kan rengöra spill omedelbart. Injekteringsbruk kommer att bli mycket svårare att ta bort om det är tillåtet att torka.

Så där har ni det. Med dessa fem enkla steg, är badrumsgolvet kakel ersättning väl inom förståelsen av alla hushåll hantlangare.