badrumsmatta färger mindre benägna att blöda

Badrumsmattor finns att köpa i ett brett spektrum av färger och många olika material. Oftast är mattan gjord av ett mattliknande material som är både absorberande och utformad för att vara en attraktiv och funktionell del av badrummet.

Färgen på en badrumsmatta är en viktig faktor för att upprätthålla färgbriljans och minska färgblödnings dessa resultat från den kvarvarande färgämnet på badrum mattan blir våt.

På det stora, vita och gula badrumsmattor är minst benägna att orsaka några problem när det gäller färg blödning, men de kommer att fläcka och absorbera utanför färger lätt.

Färgerna rött, magenta, och mörkt rosa är den mest sannolika att blöda när de är våta och / eller tvättas eftersom deras färgpigment inte absorberar i tyget samt en marinblå eller kungliga lila pigment gör.

Mörkare tonade färger som: skogsgrönt, midnattsblå, och violett är alla attraktiva färger som färgämne djupt in tyg, vilket gör det svårare att tvätta ut.

Oavsett vilken färg man väljer, är det viktigt att tvätta badrumsmatta i tvättmaskinen med varmt vatten för att ta bort lös färg och att färgerna blöder innan den släpps ut i badrummet.