bambu golv installation: limma ned metod

Verktyg och material

Steg ett

steg två

steg tre

steg tre

steg fyra

steg fem

steg sex

steg sju

steg åtta

Eftersom fler och fler människor föredrar att använda bambu golv, är det nödvändigt att lära sig de enkla stegen i bambu golv installation. Under flera år har bambu golv i stor utsträckning använts som ersättning för trägolv på grund av dess tidlösa utseende och dess miljövänliga egenskaper. Eftersom det är ett gräs som lätt mognar, kan bambu skördas oftare än lövträd.

För att hjälpa dig med din bambu golv installation, här är några lätt att följa tips

uretanlim

Thinner eller diskmedel

Måttband

Penna

Bestäm storleken på rummet där du vill installera bambu golv. Uppskatta hur mycket golv du behöver baserat på mätningar du har. Se till att du inte överskatta eller underskatta bambu golv.

Se till att tömma rummet. Om möjligt ta bort alla dina garderob eller entrédörrar, eller något som kan störa eller hindra din bambu golv installation.

Köpa rätt lim för din bambu golv. Uretan trägolv lim är ett lämpligt alternativ i stället för vattenbaserade bindemedel. Men eftersom det finns olika typer av sådana uretanlim, kontrollera märkningen och se till att den är lämplig för din bambu golv. Du bör också uppskatta mängden lim och ungefärliga område du vill täcka.

Kontrollera undergolvet. Se till att den är fri från rester och skräp. Gamla lim bör också skrotas. Om det är ganska svårt att ta bort, användning thinner och avfettning renare som diskmedel för att ta bort alla rester. Staples, små trådar, spikar, häftstift och andra material bör också tas bort.

Dina ämnen bör vara redo för installation. Från och med ditt valda område, lägga ut bambu golv i flera rader. Välj olika storlekar och skär så kommer att kunna utforma ditt golv. Om bambu golv nedskärningar läggs ut noggrant kommer du att kunna placera dem perfekt efter att limmet är placerad.

Att fördela limmet, använda sig av en tandad lim spackel. Du kan kontrollera märkningen av uretan trä golvlim för specifika spackel storlek du behöver. Du bör också överväga riktningar och försiktighetsåtgärder på etiketten såsom rätt temperatur och ventilationsförhållanden. Bindemedlet bör inte torka ut innan installationen. Var noga med att använda en tillräcklig mängd lim och sprida endast till ett område där du kommer att kunna arbeta för mindre än 45 minuter.

Placera bambu på golvet och se till att spåren mot väggen och plankorna lämpligt placeras tillsammans. Kontrollera om det finns lim som sticker på toppen av trä och bomullstoppen den bort innan den torkar. Täck bara en rad i taget och se till att bambu plankor är inriktade innan du går vidare till en annan del av området.

För att hjälpa golv fäster ordentligt till limmet, gå på flera avsnitt av golvet ca 30 minuter efter installationen. Du kan också placera några böcker eller andra något tunga föremål ovanpå plana golvet tills limmet torkar.

Upprepa samma procedur att installera bambu golv i andra delar av huset. Alltid vara uppmärksam på den tid det tar för uretan trägolvet limmet torka.