bästa användningsområden för en bandslip

Re-Finish trä eller metall

Re-Finish Outdoor trämöbler

Fixa en dörr som Sticks

En bandslip är ett utmärkt verktyg för att ha runt för att ta itu med ett antal helgprojekt. Denna makt slipmaskin kan användas för en mängd olika jobb från slip trämöbler att fastställa en dörr som fastnar. Med en av dessa verktyg till hands kommer att göra det enklare och snabbare för dig att avsluta ditt nästa projekt.

Den bandslip används främst för slipning stora, plana ytor som dörrar och trämöbler. I grund och botten är verktyget består av ett bälte av sandpapper som är lindad runt två roterande trummor. Genom att ändra grus av sandpapper, kan du justera hur mycket trä som du kan ta bort i ett svep. Tyngre slippapper (60-80) är idealisk för att ta bort skyddsbeläggningar som polyuretan och mörka fläckar. Medium och finare korn (100-220) är lämpade för slipning hyllor och skåp. Den kan också användas för att strippa finish från metallytor. Bara vara säker på att välja rätt sandpapper för jobbet som sandpapper för metallytor skiljer sig mycket från den typ som används för träytor.

Om du äger trä utemöbler eller trä picknickbord sedan ditt bandslip är det perfekta verktyget för att ge dem ett helt nytt utseende. Använda bandslip gör att du kan ta bort fläckar ner till naturlig finish i träet utan att skada möblerna. Genom att byta till lättare sandpapper kan du sedan sand möbler ner till en slät yta. Detta är särskilt viktigt för trämöbler eftersom en grov yta kan orsaka splitter. En bandslip kan spara tid när det gäller att slipa stora områden som de som finns på bord, bänkar och andra typer av utemöbler.

En av de bästa användningsområdena för en bandslip är dess förmåga att snabbt och effektivt åtgärda innerdörrar som bara inte stänga ordentligt. Många husägare har stött det gemensamma problemet med dörrar som gnids mot ramen eller golvet, vilket gör dem svåra att öppna och stänga. Det här problemet uppstår vanligen under de varmare månaderna av året, eftersom träet expanderar under perioder med högre värme och fuktighet. Ta bara bort dörren plattan från ramen och placera den på ett par såg hästar. Beroende på vilken kant sticker, kan du raka lite utanför sidan eller botten för att tillåta dörren att svänga fritt. Vanligtvis 1/16 till 1/8 tum är en tillräcklig mängd för att ta bort.

En bandslip är ett bra verktyg att använda när du behöver sand stora plana områden eller raka en bråkdel av en tum från varje träbit. Deras högre strömstyrka priser och rpm priser gör dem till en av de mest kraftfulla handhållna slipmaskiner du kan köpa idag. Du kommer snabbt att inse varför dessa verktyg är ett klokt val för entreprenörer och husägare lika.