bästa basytor för om epoxigolv

Betong

Trä

Bricka

VCT (Vinyl Composite Tile)

För en tuff, långvarig golv, är epoxigolv en av de mest populära val. Det kan installeras på en mängd olika basyta golv eftersom det har mycket starka vidhäftningsegenskaper. Det är resistent mot smuts och fett och det är vattentät. Det kan rengöras med vanliga hushålls golv rengöringsmedel eftersom det är resistent mot kemikalier. Ytan av epoxi golv kan också poleras med kommersiella buffertar. Nedan är de bästa ytor för epoxi golv.

Epoxy golv är vanligast på betonggolv. Från bostäder garage till luft plan galgar, är epoxigolv det bästa valet för betong. Epoxigolv kommer att stå upp till hög trafik utan problem. Epoxigolv skyddar inte bara din betong från skador, du kan använda den för att dekorera eller ge instruktioner. Använd olikfärgade epoxigolv att skapa gångvägar, pilar, eller ens sätta en företagslogotyp eller mönsterrätt i golvet. Se till att du förbereda din betonggolv korrekt innan du installerar epoxigolv för bästa resultat.

Epoxifärg används för att limma, tätning och måla träbåtar. Om epoxifärg tål ett hav eller en sjö, kan det verkligen stå upp mot slitage på dina trägolv. Färgad färg kan användas för att måla golvet en viss färg. Precis som med betonggolv, kan du använda epoxi golv för att dekorera och design. Om du hellre vill ta fram det naturlig finish av dina trägolv, använd en klar epoxi golv. Den klara golv skapar en vacker glänsande golv som kommer att pågå i år.

Epoxy golv kan användas för att täcka föråldrad golvplattor. Om du är trött på att avokado grön eller bränd orange och behöver en billig lösning, är epoxigolv rätt väg att gå. Se till att använda en vattenbaserad epoxifärg. Det har nästan ingen lukt och är bäst för inre projekt. Keramiska plattor har en naturligt glansig och hal yta. Även om epoxigolv har starka vidhäftningsegenskaper, måste du förbereda kakel genom slipning så epoxin kommer hålla fast vid det.

VCT är i grunden vinylgolv. Epoxy golv är en bra lösning för att ändra denna våning bas. Om du någonsin har flyttat något och det fastnade på vinyl och slet det, kanske du vill överväga att installera epoxy golv. Det förändrar din vinyl i en tuff slitstark yta. Precis som keramiska plattor, skulle du vilja använda en vattenbaserad epoxifärg. Liksom keramiska plattor, eftersom vinyl har en glatt vaxartad yta, måste du sand så epoxin kommer hålla fast vid det.

Som ni kan se, kan epoxy golv installeras på mycket olika typer av golv med samma vackra resultat. Som med alla projekt måste förberedelserna alltid göras för att säkerställa din epoxy golv kommer att installeras på rätt sätt. Se till att du läsa anvisningarna på golvet innan du börjar. Lycklig installation.