bästa kokkärl yta att använda med en elspis

Om du köper en ny elspis du kommer att undra vad som är den bästa kokkärl yta att använda med den. Elspisar, särskilt släta eller keramikhäll radie är en annan typ av köksredskap för att laga bra och ytan reagerar annorlunda än en gasspis eller gammaldags spole typ elspis toppar.

Att tänka på

När du köper en slät topp elspis kan du behöva även köpa nya kastruller och stekpannor. Om du har aluminium eller rostfritt stål måste de vara helt slät på undersidan och inte skev. En skev potten gör inte god kontakt med värmeelementet och du kommer att få ojämn värme. Flatbottnad stekpannor, inklusive dem utan åsar är det bästa valet. Faktum är att alla pan som är magnetisk fungerar bäst.

Olika typer av köksredskap

Totalt bästa kokkärl att använda på en elektrisk räckvidd är rostfritt stål eller medel aluminium såsom Cuisinart Dagligt rostfritt stål, Alla Clad rostfritt stål, Analon eller Circulon non stick rostfritt stål och Calphalon rostfritt stål. Dessa är alla dyrare linjer av köksredskap och kommer inte att förvränga lika lätt eller överhuvudtaget, som kommer att hålla bottnarna platt. Gjutjärn är också bra om du är försiktig med dess användning och det är klädd i ett annat ämne. Ett bra exempel på denna typ av panna skulle vara Le Creuset köksredskap. De är tunga så inte bang ner dem på spisen eftersom det kan orsaka den att spricka. Koppar botten pannor är också bra, men var noga med att borsta smulor från botten av pannan eftersom de tenderar att orsaka repor när de interagerar med botten av en kopparpanna.

Hjälpsamma ledtrådar

Glas eller keramik kokkärl såsom Corning Ware rekommenderas inte heller är titan köksredskap eftersom det leder värme alltför snabbt och kan orsaka termostaten i brännaren att stänga för tidigt eller skadas. När du är osäker, handboken som medföljer din spis för köksredskap förslag.