bästa tiden på året att starta en komposten

Kompostering under våren

Kompostering i höst

Det finns inget fel tid att starta en kompost. Din komposthög kommer att generera sin egen värme, så det kan faktiskt lyckas året runt i nästan alla klimat. Även om det kan vara enklast att kompostera under våren och sommaren, kommer det att gynna dig och din trädgård om du komposterar året runt.

Våren är en idealisk tid att börja kompostering eftersom detta är när du kan också plantera din trädgård. Under denna varmare väder, innehållet i kompostbehållaren har möjlighet att bryta ner lättare.

Eftersom vädret värms upp, kom ihåg att hålla komposten fuktig så det inte torkar ut.

Överväga börjar en kompost på hösten, när du städa upp din trädgård och förbereder sig för de kalla månaderna. Om du börjar kompostering vid denna tid, kommer din lugg har tid att växa så det kommer säkert att bli klar till våren. Din bin kommer vara ett bra ställe att sätta döda blad du riva upp, snarare än uppsamlare dem och skicka dem till en deponi.

Som vintermånaderna rulla in, kanske du märker att din komposthög inte frodas som det var under de varmare månaderna. I kallt väder, kommer de naturliga material som inte bryts ned så lätt som de gjorde i värmen. Oroa dig inte, så länge som temperaturen ligger över fryspunkten, kommer din kompost fortsätta att utvecklas. Fortsätt att lägga till högen som vanligt.

Om du väljer att behålla din kompost året runt, övervägde att starta en andra bin. Alternativt kan du sluta kasta matrester i ett tag. Detta kommer att hjälpa till att stoppa din komposthög blir för stor för att hantera.