bell pepper sorter förklaras

paprika

Hybrid paprika

varm paprika

Det finns flera varianter av paprika som du kan välja att växa i din trädgård, som varierar från sötare provsmakning paprika varm paprika.

Erkänd oftast som “gul paprika” eller “röd paprika”, är paprika som normalt används på sallader eller i wok. Att ha en “sötare” smak än andra paprika, dessa paprika växer vanligtvis gul och kan ändras till orange och rött om odlas förbi sin ursprungliga mognad, tar 65-70 dagar från plantering fröna innan förfall. Den “Banana” peppar och “Gypsy” paprika är exempel på dessa paprikor.

Dessa är de “gröna paprikor” används också i sallader eller rör-frites med en “grönsak” smak. De är inte söt som de paprika, inte hot som hot peppers, men har en smakrik smak. Dessa kan växa i “klassiska” gröna, men nyare hybrider av paprika kommer ofta ändras till rött eller brunt efter 72 dagar. Dessa paprika i allmänhet tar 70-75 dagar att mogna efter plantering. Den “Bell Boy” peppar och “Lady Bell” peppar är exempel på hybrid paprika.

Hot Peppers används allmänt i etnisk stil matlagning där krydda är viktigt. Dessa kan ta allt från 70 till 85 dagar att komma till mognad för plantering. De flesta av dessa är långpeppar och är antingen ljust röd eller mörkröd. Jalapenos är en mycket populär peppar i denna sort.