blond trä kök design

Sarah Van Årsdale visar kreativt skrivande vid New York University. Hennes tredje roman, Grand Isle, kommer att publiceras under våren 2012, genom SUNY Press, det var en finalist i 2008 University of Michigan Novel Contest. Hennes andra roman, blått, vann Peter Taylor Priset för romanen och offentliggjordes av University of Tennessee Press 2003, och hennes första roman, Mot Amnesia, publicerades av Riverhead Books 1996.

Den här månaden har vi valt att analysera inredningen i ett ljust kök design som alla är dekorerad i ljust trä.

Använda Sheffield riktlinjerna för Interior Design – funktion, humör och harmoni – låt oss först titta på funktion av detta kök.

Detta är en praktisk köksdesign, byggd för arbete utan att offra stil. Den är baserad på den traditionella triangelmodell för köksdesign, med diskbänk, spis och kylskåp på de tre punkterna i triangeln. Den dubbla ugn, separat från stovetop, är bekvämt kapslade bredvid kylskåpet.

Ja, det är ett kylskåp till höger om ugnen, det är skickligt dold, dock med en träpanel som har gjorts i en trä som matchar skåp och golv. Detta kök är avsedd för att göra arbetet med matlagning, men det är också utformad så att den fungerar som en matplats för tre. De tre personer som bor i detta hem kan ha en måltid tillsammans här medan ikapp på dagens händelser, utan krångel för att flytta från köket till formella matsalen.

Och ändå, när en mer formell middag kallas för tillåter köksdesign kocken att glida tallrikar och fat genom genomslaget över diskbänken, vilket gör servering och sanering lätt. Den öppna väggen till matsal och vardagsrum ger också in mer ljus, hålla köket ljust.

Och stämningen i detta kök är avgjort ljusa och glada. De ljusa, blonda trä toner har gott om gult och guld i dem, så att rummet inte verkar alltför mörkt. Avföringen uppradade på disken till en avslappnad, inbjudande känsla. Den övergripande känslan av denna köksdesign är ett välkomnande, avslappnad komfort, det är den typ av kök där vänner och familj känner sig bekväma.

Tekniken att täcka kylskåpet i samma material som skåpen gör ett kök känna mycket homier, och låter kylskåpet för att smälta in med resten av rummets inredning, ökar rummets harmoni.

När det gäller harmoni denna köksdesign, positivt sjunger med harmoni. Träet av skåp, golv, trim och stolar är alla i samma ton, om inte exakt samma träslag. Bänkskivan och kakel sker i en off-white laminat som förhindrar färgen på träet från helt tar över rummet, och de mörka bordstabletter lägga till en annan del av färg.