böjning drywall basics

Steg 1 – Bestäm Ram Radius

Steg 2 – Välj Gips

Steg 3 – Få Gips Wet

Steg 4 – Skapa kurvradie

Att lära sig att böja Gips är en användbar färdighet att ha vid utformningen ett hus. Denna uppgift kräver tålamod och omsorg så att du inte skadar kortet medan böjning. Med lite övning kommer du att kunna rama valv, böjda väggar, soffits, och andra områden.

Det viktiga att komma ihåg när man böjer gips är att långsamt föra ihop ändarna och inte tvinga formuläret. Här är några steg som hjälper dig att uppnå kurvform du behöver för ditt hem förbättring projektet.

Det första steget före formning gipsskivan är att bestämma radien som behövs för kröken. Gips Föreningen ger vägledning om de radie avkastningen för gips, baserad på tjocklek, som såsom följer: 5/8 tums gips ombord för en 15-fots radie, halv-tums gips ombord för en 10-fots radie, 3 / 8-tums gips ombord för en sju-fot radie, och 1/4-tums gips ombord för en fem-fots radie.

Mäta det område där krökningen kommer att ställas in med hjälp av ett måttband för att bestämma den böjningsradie.

När du har bestämt radien, väljer gips med tjockleken som matchar. En större radie kräver en tjockare gips styrelse, som beskrivs ovan. Välja den tjocklek som motsvarar kurvan kommer att göra böjning drywall lättare för dig.

Den bästa metoden för att bilda gips i en kurva är att få papper vått på båda sidor av kortet. Doppa en roller i vatten och använda den för att fukta gips. Det bör inte ta mycket vatten innan du märker att styrelsen är smidig och du har möjlighet att manipulera det.

Ta något våt gips och börjar sakta forma den till den önskade kurvradien. Om du har ett formulär för att använda den är i form av kurvan, placera gips över det och dra ändarna inåt. När du drar på gips styrelsen att skapa en form, inte tillämpa en hel del press. Detta kommer att orsaka gipset att spricka och gips kortet kommer helt enkelt att snäppa in i separata bitar.

När du uppnå kurvan, tillåter styrelsen att torka ordentligt, gärna över natten, innan det på plats. Du kommer att finna att när gips styrelsen torkar, kommer det att hålla sin nya form.

Du kan också prova lätt scoring gips med en mattkniv, ungefär en till 1-1 / 2 inches isär. Något bryta papperet när scoring och detta kommer att fungera för att hjälpa uppnå en krök i gips styrelse.