bygga anpassade trä dörrar för dina köksskåp

Steg 1 – Att mäta kabinetten

Steg 2 – Välja Wood

Steg 3 – Utjämning Lumber

Steg 4 – Färgning The Doors

Steg 5 – Montera gångjärnen

Steg 6 – Montera dörrknoppar

Steg 7 – Säkra dörrarna till kabinetten

Du kan bygga din egen anpassade trä dörrar för dina köksskåp. Du kan avsluta anpassade skåp dörrar med en fläck eller en färgbeläggning. Denna enkla hem projekt kommer att öka värdet på ditt hem. Du bör kunna slutföra projektet under en helg.

Använd din måttband för att bestämma storleken på skåpet som kräver en ny dörr. Mät från en innerkant till den andra. Lägg till en halv tum till dina mått. Detta kommer att ge tillräckligt med utrymme för dörren för att överlappa skåp. Dela mätningen bredd i två delar. Du kommer att göra två dörrar för varje öppning i skåp. Notera dessa mätningar på papper.

Besök din lokala timmer eller hem förbättring butik. Ta dina mått med dig. Tala med en professionell om dina planer på att bygga egna dörrar för dig köksskåp. Var noga med att överväga eventuella begränsningar budget när du väljer trä för dörrar. Du behöver ¾-tums tjock timmer.

Använd dina mätningar för att markera konturerna av dina dörrar på trä. Klipp ut dörrarna från timmer, med hjälp av din penna linjer som guide. Sand trä med din makt sander att jämna ut ytan. Var noga med att arbeta slipmaskinen i riktningen av träfibrerna.

Applicera din fläck eller måla till skåpdörrar. Läs instruktionerna från tillverkaren av fläcken eller färg innan du börjar. Måla finish på träet i långa, även stroke. Låt finish torka helt. Applicera ett andra skikt till dörren och låt den torka ordentligt. Överväga att tillämpa en sealer över yta för att skydda den mot repor.

Lägg dina färdiga dörrar på en hård plan yta. Placera dörrarna så att de är vända nedåt. Använd din måttband för att markera gångjärnet plats 4 inches från toppen och botten av dörren. Placera gångjärnen på dörren. Var säker på att de är placerade i en nivå läge. Fäst gångjärnen till dörrarna med dina skruvar och skruvmejsel.

Vänd dina dörrar över så att de står inför uppåt. Använd din måttband för att bestämma placeringen av din dörr knopp. Var noga med platsen är densamma på båda dörrarna. Säkra vreden till dörrarna med dina skruvar och skruvmejsel.

Du behöver en vän eller familjemedlem att hjälpa dig att installera dörrarna. Markera platsen för gångjärnen på skåp. Var noga med dörrarna i ett horisontellt läge. Säkra dörrarna till skåpen med dina skruvar och skruvmejsel.