bygga din egen modulära hyllor

Steg 1 – Skär Hyllor

Steg 2 – Borra hål

Steg 3 – Mål Hyllor

Steg 3 – Cut Dowel Pieces

Steg 4 – Montera Hyllor

Steg 5 – fabricera Flera

Hyllmodul kan du använda en enkel konfiguration för att skapa lagring. Varje modul är vanligtvis en mycket enkel tillverkning, som kan replikeras flera gånger för att uppnå den önskade effekten. Med var och en av de modulära hyllor är samma storlek och grundläggande mönster är skärmaterial förenklas. Hyllorna kan vara klar om så önskas för att passa alla rum inredning.

För var och en av de modulära hyllor, använda en tabell att såga 5 bitar av 3/4-tums plywood till 18 inches med 36 inches. I var och en av 4 st, skär 2 platser ca 1/2-tums bred och 9-inches långa, 4 inches i från endera änden av stycket. Spåren skärs längs 36-tums kant. Slitsarna kommer att matcha upp till varandra vid 90 grader, för att bilda de sidostöd och hyllorna.

Den 5 bit, borra fyra vardera, 1/2-tums hål, 3/8 tum djup, fördelade på 4 inches från 18-tums kant (längs 36-tums kant) och 2 inches i från 36-tums kant (längs den 18-tums kant). Också borra 1/2-tums hål (3/8 tum djup) i toppen av två sidostöden Bäst på 2 inches från endera kanten. De 4 hål som borrats i en hylla stycket kommer att matcha upp till 4 hål som borrats i stödkanter modul hyllor.

Sand alla delar av modul hyllor med 120-grit sandpapper. Rengör med putstrasa och applicera fläcken med ren trasa. Torka överskott fläck av efter 5 minuter. Tillåta fläcken för att torka i 24 timmar. Applicera polyuretan, ett tunt skikt i taget, lätt slipning med 220-slippapper mellan skikten och torka ren med putstrasa efter slipning. Låt sista lagret torka i minst 24 timmar.

Skär 1/2-tums träpinne i 3/4 tum långa bitar. Tapp bitarna kommer att passa in de hål som borrats i den översta hyllan och hyllstödet topp (steg 2).

För att montera hyllor, först sitta en bit skuren i steg 1 på kanten, med slitsar uppåt. Sätt två skär och slitsade bitar så att spåren nedåt och tas emot av pjäsen med slitsar uppåt. Vänd denna 3-bit montering över och infoga sista pusselbiten för att bilda hylla. Ställ enheten upp så att de bästa hål som borrats i steg två är på topp. Sätt halv tum med 3/4-tums styr bitar i de 4 hålen i hyllan kanter. Placera översta hyllan, med borrade hål ner, för att få halv tum med 3/4-tums pluggar.

Som beskrivits, kommer enhet bildar 3-hyllor. Det kommer att finnas ett mindre avstånd mellan den andra hyllan och den övre hyllan än mellan de första 2 hyllplan. Du kan justera spåren i din styrelser för att ändra detta avstånd. Genom att tillverka flera modulära hyllor, kan du skapa någon form önskas.