bygga din egen vadderad kappa

Steg 1 – Att mäta

Steg 2 – Skär

Steg 3-taklisten Frame

Steg 4 – sätta ihop

Steg 5 – Att välja tyg

Steg 6 – Skär vadd och tyg

Steg 7- applicering av bindemedel

Steg 8 – Fästa Tyg till Batt

Steg 9 – Fäst L Fästen

Steg 10 – Fäst Valance

Att skapa en kappa är ett bra sätt att lägga till tecken i alla rum, och dessutom kan du designa dem med hjälp av traditionella rutan ram eller så kan du skapa en speciell design baserad på ett särskilt rum inredning och design. Kappor är relativt enkelt att skapa, och kan generellt sett utföras med grundläggande träbearbetning färdigheter. Här är en snabbguide för att visa dig hur man ska bygga din egen vadderad kappa.

Först måste du bestämma mått och storlek på din kappa. De flesta skärmkanterna är ett minimum av 8 inches lång och högst 18 inches. För att bestämma djupet av din Valance, använd din måttband för att mäta från väggen där fönstertäckningen sticker ut och sedan lägga till ytterligare två inches. Var noga med att göra taklisten höjd 1/5 längden på draperier.

Detta är kanske den svåraste delen av projektet, och därför kanske du vill ha plywood skära på en brädgård. Men om du väljer att göra det själv, kom ihåg – sidorna bör vara längre än framstycket. När du skär av trä se till att använda en penna för att markera bitarna för att indikera om det är toppen, framsidan eller sidan.

Använd din trälim att limma sidorna av taklisten till framstyckena. Använd sedan skruv eller spik för att fästa hörnen tillsammans. Dessutom kan du vill använda en borr för att borra ett pilothål innan du använder skruvar eftersom detta gör att skruvarna kan lättare införas.

Därefter fäster den övre plywood bit till taklisten lådan med din trälim. Använd din borr för att borra hål och säkra ihop bitarna med skruvar, eller så kan du använda några spikar och en hammare.

Nu måste du bestämma vilken typ av tyg och mängden av tyg du behöver för att göra dina kappor. När du har valt tyget, mäta din taklist ombord från ena änden av platsen och gå helt runt till andra sidan och sedan lägga till ytterligare fyra inches. Därefter mät från bottenänden bit av taklisten ombord, över framsidan, och över toppen av taklisten ombord – tillsätt sedan ytterligare fyra inches.

Därefter måste du klippa din vadd och tyg för att matcha de mått du bara tog från taklisten kortet.

Att arbeta med endast ett mycket litet område i taget, tillämpa en spray lim lim på ytterkanterna av taklisten styrelse och börja tillämpa din vadd. Beroende på hur tjock du vill att slå till vara, kan du behöva lägga till två eller flera skikt. Men alltid se till att inte för mycket spray lim eftersom det kommer att göra batting svårt att arbeta med.

Använd sedan en häftpistol att börja häftning tyget till vadd och taklist ombord. Börja från mitten av taklisten på den övre eller nedre kant för dina häftklamrar. Se till att dra tyget sträckt och sedan häfta den motsatta sidan. Fortsätt med detta längs kanterna av taklisten arbetar utåt. Kontrollera alltid att alternera häftning sidor som du går,. Vik kanterna på tyget i sjukhus hörn och häfta dem på insidan. Alternativt kan du vill bifoga beading eller knapparna för att dölja hörnen.

Med hjälp av din skruvmejsel och skruvar fästa L fästena på väggen.

Återigen, med hjälp av din skruvmejsel och några skruvar, fäst vadderad Valance rutan till L parentes. Alltid vara säker på att se till att Valance är centrerad i fönstret.

Det är det, du har nu byggt en vacker vadderad kappa som kommer att göra dina fönster vackrare och ger karaktär till ditt rum.