bygga en aska blockera stödmur

Steg 1 – gräva ut arbetsområdet och Foundation Ditch

Steg 2 – Skapa stiftelsen och förstärkning

Steg 3 – Installera Avloppsrör

Steg 3 – Bygg Wall

Steg 4 – Fyll i marken

ämnen

Hindrar sluttningar och erosion kan vara allvarliga hinder för landskapsarkitektur och konstruktion. Om du behöver för att skapa en stabil, plan mark från en klass, eller om du har en ren avsnitt som är föremål för erosion, kan du dra nytta av en aska blockera stödmur. Med lite teknik och en minimal mängd arbete och leveranser, kan du bygga en stödmur som passar dina behov.

En av de bästa delarna om detta projekt är dess enkelhet. Blocken är anordnade med murbruk, så det finns några verktyg och lite kunskap som krävs för att slutföra väggen. Nyckeln till framgång med detta projekt är att ansluta sig till några enkla tekniska huvudmän. Här är några enkla steg som du kan följa för att göra en stabil stödmur på egen hand.

Varning: Det är viktigt att du kontrollerar dina lokala byggnormer innan du börjar byggandet av din vägg. Många städer kommer att kräva tillstånd för en vägg över tre fot hög. Väggar som är mindre än 3 fot hög sannolikt undantas, men det är fortfarande en bra idé att kontrollera.

Även om denna mur kommer inte att kräva murbruk att binda blocken, måste du skapa ett betongfundament. För att göra detta måste du gräva lutningen tillbaka från där själva vägg kommer att byggas. När området är klart, gräva ett dike cirka en fot djup och två gånger bredden av blocken i var du vill placera din vägg.

För att säkerställa din vägg kan hålla tillbaka den extrema vikten av jorden som du vill behålla, måste du förstärka den med armeringsjärn inbäddad i ett betongfundament. De armeringsjärn bitar bör vara bara om höjden på väggen, och de bör böjas i en L-form vid en ände;. När du lägger dem på plats, bör du se till att de är i linje med varandra. Placera dem med änden av den L-böj vänd utåt från väggen och den långa änden sticker upp från betongen, ca 1/4 av bredden av fundamentet från väggen. Med andra ord, när du är klar, en linje likformigt hög armering bör utskjutande från grunden ca 1/4 av vägen till baksidan,. Armeringsjärnet inlägg kan vara mellan 2-3 fot isär beroende på önskad styrka. Fyll betongen i cirka 10 inches djupt. Du kommer sannolikt att behöva använda träklossar att hålla armeringsjärn på plats tills betongen är torr.

En av de viktigaste aspekterna av stödmur är dränering. Vattenretention i jorden kan leda till vattenskador som kan förstöra din stödmur. För att förhindra detta, kommer du vill installera korta längder av PVC-rör genom basen av väggen, detta gör det möjligt vattnet rinna,. Du kan göra detta genom att lägga det första lagret av aska block med bitar av 3 / 4- tums PVC-rör mellan en del av dem. Använda rörlängder som är så lång som bredden på blocken så att hålen är i jämnhöjd med varje sida av väggen. De bör vara cirka 2-3 fot isär och precis ovanför nivån för marken framför väggen.

Använd murbruk att hålla rören på plats. Blocken måste placeras med armeringsjärn stakes sticker upp genom deras ihåliga centra. Se till att insidan av baksidan av aska block är placerade mot armeringsjärnet, så att den kommer att absorbera kraft från jorden hålls tillbaka.

Denna del kan tyckas enkel, men det kommer att ta hand och disciplin att utföra. Du kanske vill utöva denna lite innan du prova slutprojekt. Det är viktigt att inte bara estetiskt utan även strukturellt att tegel och murbruk placeras jämnt.

När murbruket är torrt och din vägg är klar, är det dags att fylla i utrymmet bakom den. Du kommer att vilja använda stora grus eller små stenar för att fylla upp ovanför avloppsrör. När detta är gjort, helt enkelt fylla i resten med smuts,. Om aska-blocket stödmur någonsin skadad, kan du enkelt fixa det genom att göra reparationer. För mycket mindre pengar än det skulle ta att hyra en konstruktion besättning, har du nu skapat en stödmur som kommer att hålla din landskap i åratal.