bygga en bakgård uteplats tak

Lägga till en uteplats tak till din trädgård ger din familj och vänner med skugga och skydd. Tillhandahålla täckning under din grillar kommer att göra mer bekväma parter, och kan skydda din utemöbler från elementen. Kosmetisk beslut, liksom material och stil kan lämnas till din egen fantasi, men följ denna allmänna handledningen för instruktioner om att bygga en uteplats tak.

Steg 1 – byggnormer

Kontrollera byggnormer för ditt område innan man beslutar att lägga till en uteplats tak till ditt hus. Vissa bostadsrättsföreningar inte tillåta permanenta strukturer som ska läggas till ditt hem, och djupet av de tjänster som behövs kan hindra rörledningar till ditt hus. Genom att forska din lokala koder, hindra dig onödiga tvister.

Steg två – Mät området du planerar att täcka

Presenningen för ett plåttak eller bältros för en trätak säljs i många former och storlekar, så mäta din uteplats i förväg. När du besöker ett hem leverans butik, kan en mäklare hjälpa dig att beräkna hur mycket material du behöver för att täcka din uteplats.

Steg 3 – Köp de tjänster som behövs för att stödja ditt tak

Gräva hål var åtta fot för att markera platser för dina stödstolpar. Efter att räkna antalet stödpelare som krävs för att hålla upp din struktur, besöka hemmet leverans butik för behandlade trästolpar.

Steg 4 – Säkra dig stöd inlägg

Använd en nivå när du installerar de tjänster för att säkerställa att de är i rät vinkel mot marken. spänna Sedan inlägg i denna position med träpålar i sina hål, och lägga snabbtorkande cement som har upprättats i enlighet med tillverkarens instruktioner.

Steg 5 – Slutför bildruta

Du behöver två personer för att slutföra det här projektet från denna punkt på. När cementen är torr, fästa 2×8 behandlat trä som stöd inlägg med 2×12 behandlat trä skapar tvär stöd, som hängslen ramen. Om din uteplats är smalare än 12 fot, klippa planka, om din uteplats är längre, använda en annan linje av inlägg.

Steg 6 – Lägg en tak till din struktur

Fäst behandlade plywoodskivor på ramen för att stärka och täcka din uteplats mer fullständigt. Utgå från ett hörn och arbeta dig fram till den andra sidan. Slutligen, anbringa din takmaterial, om trä bältros eller metallplåt, till plywoodskiva med träskruvar.

Plåt finns i ett antal färger, som koppar, silver och guld, och texturer att matcha din uteplats design. Trä bältros är bäst för en uteplats i en het region, som metallplåt kan orsaka uteplats att bli ännu varmare. Fortsätt att täcka taket tills den är helt toppade.