bygga en druva spaljé i fyra steg

Steg 1 – spaljé inlägg

Steg 2 – Planera kabeldragning

Steg 3 – tråd Attachment

Börv 4 – Wire Ankare

Bygga en spaljé att stödja dina druva växter och deras klättring vinstockar. Skapa stöd och följa några förfaranden för att säkerställa att din struktur kommer att hålla upp till starka vindar och under tyngden av de växande plantorna. Du måste använda byggmaterial som står emot rost från väder samt röta orsakade av insekter och mark kemikalier.

Dina inlägg bör vara tunga och starkt för att motstå vind och vikt på vinstockar. Om du planerar att begrava dem i marken de bör behandlas för att skydda mot röta, eller de ska begravas i betong ..; Placera inlägg om sex fot isär och begrava dem 2 fot djupt i marken, förutsatt att din jord är relativt fast. I mjukare eller sandier jord bör du antingen begrava dem djupare eller ställa in dem i betong.

Installera 2 rader av tråd som så småningom kommer att stödja vinstockar och druvor som växer på dem, den översta raden ca 5 fot över marken, den nedre 14 inches under toppviran.

Det snabbaste och säkraste sättet att fästa kabeln till dina planterade inlägg är att borra hål i varje inlägg, 2 hål per post (som i beskrivits i steg 2). Om spaljé går öst till väst, borra hålen öst till väst. Kör sedan din tråd genom hålen du har gjort. Låt 2 ändarna av varje tråd löst tills du har skapat tråd ankare.

Du måste hålla din spaljé trådar hänger ned, och det bästa sättet att göra det är att skapa ankare. För att göra det, gräva ett hål i marken bortom varje ände post, minst 18 inches djup och 12 inches i diameter. Fyll hålen med betong. Skär två 24-tums bitar av tråd av rostfritt stål och böja varje del i en U-formad slinga. Begrava ändarna av slingan i betongen, vilket lämnar den krökta ände som skjuter ut ovanför betongytan. När betongen har stelnat, slips en ände av trellis tråden till det säkra slingan. Sedan göra samma sak med den andra kabeln ände, dra den spänd som du ansluter den till sin trådslinga,. Nu är du redo att plantera din druva rot. Du kan njuta av vinstockar frukt, trygg i dina kunskaper att spaljé inlägg stadigt i marken och tråden är fortfarande spänd. Om du har planterat vinstockar och spaljé där värme och ljusstyrka solen når dem, kommer vinstockar producera en bra utbud av druvor för många år framöver.