bygga en grus uppfart: 5 misstag att undvika

1. Spongy Bed

2. dålig dränering

3. Underlåtenhet att användningssidan Forms

4. Använda Grus av fel storlek och form

5. Första Lager Ej kompakt

Du kan bygga en grus uppfart som kommer att kosta mindre än en asfalterad uppfart men håller lika länge. Om du inte har något emot det extra underhåll som krävs, ser du att grus är ett mycket effektivt material. Tänk på att för nybörjare gör-det-självare, det finns vissa misstag du behöver för att undvika, så tänk på följande när du planerar och bygga din egen grus uppfart.

Inte ens tänka på att sprida grus tills du har förberett marken där du ska lägga det. Att bygga en uppfart på mjuk mark som har rötter, löv, gräs, ogräs och annan typ av skräp skapar en svampig yta som ber om problem. Du måste ta bort alla matjord, och band jorden ner till hårdrock så att du har en mer pålitlig säng. Ta din matjord och stapla det någonstans i närheten där du kommer att kunna använda den senare.

En uppfart som inte är planat för fungerande dränering så småningom kommer att skadas genom att urholka vatten. Det kan även bli en lera hål när slam underifrån tvingas upp i gruset. Denna fina slam kan orsaka grus bitar att förlora sin friktion och börjar separera och försvaga. Under dessa förhållanden, kommer din grus snart att bli begravd i ett gungfly. För att hålla detta från att hända, installera ett lager av geotextil tyg mellan alv och bottenskiktet av grus.

Grus som sprids på en yta utan säkra träformar eller kanter så småningom kommer att pressas utåt från uppfarten och strö på intilliggande ytor som trottoarer, gräsmattor, uteplatser, eller ens en närbelägen gata. En annan möjlighet är att lägga en stödmur av tegel eller betongblock, snarare än trä, för att förhindra att grus från att spridas utanför gränserna för uppfart.

Om inte din bas lager av grus bitar är åtminstone tre inches till fyra inches i diameter, kan man förvänta sig att flytta och sjunka när vikten från fordon placeras ovanpå. Dessa bitar bör vara kantig och har skarpa kanter. Runda kanter bitar är inte att låsa på plats med intilliggande bitar, men vassa bitar kan vara nästan lika fast som en enda stor sten. Bitar på finalen, toppskiktet bör inte vara större än en golfboll. Den totala tjockleken av din uppfart med skikt av olika stora grusbitar bör vara ca 12 inches.

Din uppfart bör bestå av olika lager av grus, men inte varje skikt komprimeras kommer uppfart inte bibehålla sin form. Varje skikt bör vara ca fyra inches tjock och bör ha grus mindre delar än de av lagret under den. Kompakta individuella lager som du lägger ner dem genom stamp med en maskin eller handdriven rulle.