bygga en hemmagjord båt ankare

Även köpa en professionellt gjord båt ankare rekommenderas för de flesta båtar, en hemmagjord båt ankare fungerar när din fina en försvinner till havs, eller om du använder den på en liten jolle i stilla vatten. Göra en hemmagjord båt ankare av dessa billiga material och hålla en säkerhetskopia på båten.

Steg 1 – Välja behållare för din Ancho r

En stor kaffe burk gör en bra behållare för din cement, eftersom öppningen är bred och det yttre är hård och i stånd att hålla upp mot som slog längs sidan av båten eller botten av en stenig sjö eller damm. Se till att behållarens öppning är tillräckligt bred för att säkra ett öga bult i cement och att behållaren är tillräckligt stark för att inte bli punkteras av stenar eller vassa glas.

Steg 2 – Lägga cement

Blanda cement med vatten och häll i behållaren.

Steg 3 – Lägga Eye Bolt

Tryck på ett öga bult i den våta cementen tills bara ögat är över cement. Se till ögat inte bosätter sig för långt i den våta cementen när det torkar.

Steg 4 – Fästa Rope

Efter det att cementen har torkat, fäst en ände av raden till ögat bulten genom att knyta en pålsteksknop. Därefter gör en ögla på den motsatta änden av repet från ankaret. Du kan göra detta genom att binda en mängd olika knop. Den pålstek fungerar också bra för detta.

Steg 5 – Lägg kedjan till Rope

Fäst loopas slutet av repet till kedjan med hjälp av en metallfästelement som en karbinhake eller knäppa. Kontrollera att metallfäst har ett lås på öppningen så att kedjan inte kommer bortkopplad från linan när du kastar runt eller det studsar runt i vattnet. Kedjan rekommenderas eftersom den linje som är närmast fören på båten kan lätt bli sliten genom att gnida mot sidan av båten. Kedjan bör vara tillräckligt lång så att ingen av repet rör vid sidan av båten när ankaret är inställd. Du kanske vill lägga till en kick till slutet av kedjan beroende på hur man väljer att fästa ankaret till båten.

Steg 6 – Anchors Aweigh!

Din ankare bör vara redo att använda. Vid inställning av ankare, se till att du kasta ut en hel del slack. Det bör vara ca 5 gånger mer lina än vattendjupet, och om du ställer ett ankare i hårt väder, behöver du ännu mer.

Eftersom dessa ankare är lätt och billigt att göra, hålla ett extra en hands på båten!