bygga en kung släde säng

Steg 1 – Val av trä

Steg 2 – nedskärningar

Steg 3 – skräddarsy Pieces

Steg 4 – Slipning

Steg 5 – Stain

Steg 6 – Montera

Vid köp av en ny, sågade trävaror king släde säng kan kosta en hel del pengar. Att bygga typ en släde säng själv kommer att spara en betydande summa pengar, och bli en värdefull släktklenod som kommer att vårdas i år. En annan fördel med att bygga din egen släde sängen är att du kan gjorde det så genomarbetade och detaljerade, eller som klassiska och enkelt som du vill, i stället för att nöja sig med en konstruktion som kanske inte exakt vad du vill. Att bygga en släde säng tar samma grundläggande principer som alla andra träbearbetning projekt gör, förutom en bra mängd tålamod och uppmärksamhet på detaljer. Nyckeln till att bygga en snygg säng är att börja med ett mönster för en släde säng, och det finns flera tillgängliga online. Även om inte alla kommer att vara specifikt för en king size, kommer helt enkelt justera mätningar ger dig vad du behöver. En king size madrass är 76 x 80 inches.

Vid val av trä, vill du se till att du köper hög kvalitet, möbler ädelträ för projektet. Inspektera varje träbit för eventuella brister, sprickor eller skevhet. Ta dig tid att gräva igenom vedstacken att hitta de bästa bitarna, eftersom detta kommer att ge bästa möjliga material att arbeta med.

Mät alla nedskärningar två eller till och med tre gånger innan faktiskt skär träet. Ta hänsyn till eventuella kanter som kommer att behöva routered eller på annat sätt förändras. Mark dig mätningar på träet i pennan. Penna kommer lätt sanden bort, och se till att du gör exakta snitt. Om en bit vara miscut, är att det som extra trä är för.

Router några bitar (såsom huvud och fot ombord stöd) som behövs, och förborrade hål som kallas för. Fäst inte några bitar tillsammans på denna punkt ändå. Router alla anpassade trim bitar eller andra utsmyckningar som du önskar nu.

Sand alla bitar med en medel sandpapper för att avlägsna eventuella fläckar, hack eller dings. Använd handslip att göra processen gå snabbare, och alltid i samma riktning som träets ådring. Se till att inte mer än sand anpassade nedskärningar, såsom routered områden eftersom detta kan ske snabbt med hjälp av en handslipmaskin. Resand alla bitar med en fin grus sandpapper så att alla bitar är slät. Detta kommer att polera trä för att få ut säden.

Fläcken och / eller lack alla bitar före montering. Ta den tid som anges på anvisningarna för de produkter som du använder, eftersom detta kommer att ge bästa möjliga avslutning på träet. Vid behov kan två skikt.

Montera sängen enligt mönstret riktningar. Med hjälp av en liten bit av trälim på skruvar, pluggar, eller routered bitar kommer att säkerställa en stark och varaktig grepp.