bygga en multipel stall häst lada

Även om inte ett lätt arbete, kan bygga ett fler stall häststall vara en relativt enkel uppgift, och kan spara tusentals dollar. Väljer att bygga din egen häst stall ger dig möjlighet att få exakt vad du vill, till priser som du har råd. Genom att utforma och bygga ladan, så kan du anpassa stånden för att passa dina hästar och deras behov perfekt.

Steg 1: Forskning lokala byggnormer

Innan du börjar leta upp lokala byggnormer. Vissa områden tillåter inte hästar i bostadsområden. Det finns bostadsrättsföreningar som föredrar att inga permanenta strukturer läggas till din egendom. Byggnormer kan göra dig medveten om djupet av rör, och det säkraste sättet att påbörja byggandet.

Steg 2: Välj din plats

Hitta det område du vill bygga din lada på. Det bör vara tillräckligt stor för varje häst att ha sin egen 12×12 stall, förutom plats för foder och klibbighet och en mittgång om du så önskar. Om du bygger en lada med en central gång, lägga till en extra 14 fot till mitten för komfort. Vidare bör ladan vara på den högsta området, eftersom detta kommer att förhindra översvämning, och bör vara relativt torr för att förhindra skevhet.

Steg 3: Skapa Frame

Dig två fot djupa hål i hörnen av det område där du kommer att bygga din lada och var 12 fot mellan dessa hörn. Detta fastställer ramen för dina bås. Sätt en fyra av fyra post i varje, och cement, med hjälp av träpålar att hålla stolparna vinkelrätt mot marken. Dessa tjänster stödjer taket, så se till att de är säkra.

Steg 4: Täck väggar och tak

Använd virket för att täcka din byggnad, med solida väggar åtminstone 4 fot hög, som en häst kan hoppa över en kortare vägg. På taket, placera en bit av virke var 12 inches för att minimera läckage och maximera styrka.

Steg 5: Sätt i Dörrar

Även om du kanske gillar utseendet på traditionella holländska dörren, din häst kommer inte. Välj dörrar som är fast på den nedre halvan, med barer på toppen. Detta gör att luftflödet samtidigt ge ditt djur integritet. Om du bor i ett område utsatt för insekter, överväga att använda en tråd grill för den övre halvan snarare än barer, eftersom det kan skydda din häst från mygga och flyga bites.

Steg 6 – Installera Flooring

Ingen skulle håna med sand, grus och smuts för golv i ladugården, men experter säger att gummimattor är det bästa sättet att gå. De kan vara lite dyrare än alternativen, men de är lätta på din hästs fötter och lätt att rengöra, bidrar till att hålla dina djur friskare.

Steg 7 – Ta med dina hästar I

Du har äntligen slutfört din ladugård. Ta med dina hästar över och introducera dem till sina nya hem.