bygga en utomhus bastu: väggar och dörr

bastu Wood

ytterväggar

Isolering

innerväggar

bastu Door

När man bygger en utomhus bastu, måste du först bestämma var du vill behålla din bastu och hur stor din bastu bör vara. För denna del av projektet, behöver du trä, isoleringsmaterial och lim.

De flesta bastur är tillverkade av cederträ, på grund av dess förmåga att hålla huvudet kallt och att absorbera ånga. Det är också motståndskraftig mot väder och ångan inne i bastun och har en tilltalande doft.

När du köper din trä, tänka på storleken på byggnaden du vill ha och hur lång bastun kommer att bli. De flesta 2×4 plankor av trä är ca 8 fot lång, även om andra storlekar finns. Se till att du köper virke för väggar och dörrar samt reglar för väggarna. För ramarna för dina väggar, överväga att använda ek eller björk.

Innan bygga väggar och dörr måste du ha tidigare byggt golvet. Om du inte har slutfört golvet, kan du göra det genom att spika 4 stycken 2×4 ek eller björk virke på marken för att bygga en ram. Efter det att spika planka styrelser över 2x4s avsluta ditt golv.

När du börja bygga dig väggar, gör en ram med ek eller björk. Bygg ytterväggarna, och sedan stå upp dem och fäst dem på golvet, att se till att det inte finns några sprickor någonstans utom för utrymme för dörren och taket.

Placera isolering mellan skivorna som utgör ramen och stöd, och se till att materialet täcker varje tum av det område som berör ytterväggarna. Detta förhindrar att ånga eller värme från att fly bastun, hålla den varm inuti.

Efter isoleringen är klar fästa ceder plankor till ram inne i bastun genom att spika dem på bultarna och över isoleringen. Om du planerar att fästa bänkar på väggarna, se till att markera på träet där reglarna kommer att vara bakom väggarna.

Mät område utrymme som du vill ha för din dörr. Din dörr måste helt fylla utrymmet så att det låter väldigt lite luft ur bastun, men samtidigt bör den lätt öppnas och stängs.

Du kan göra en enkel bastudörr av en ram och tall. Om du vill ha extra isolering på din dörr, se till att du bygga dörren tillräckligt tjock för att hålla isoleringen.

Efter att dörren är konstruerad, fästa gångjärn och hänga dörren. Lägg ett handtag och en spärr för att hålla dörren stängd.