bygga en utomhusbastu: takkonstruktion

Steg 1: Size Matters

Steg 2: The Rafters

Steg 3: Anslut Tie och krage Beams

Steg 4: Stabil manteln

Att bygga taket till din utomhus bastu är ett av de viktigaste stegen i någon badtunna konstruktion. Utan en stark och säker tak, mycket av din annat arbete bara kan gå till avfall.

Först räkna ut storleken du vill ditt tak vara och välja sin bredd och lutning. För att göra detta, måste du göra lite aritmetik, så se och skapa en blåkopia av taket design som du har i åtanke.

Nu ska du vill placera dina takbjälkar. Dessa kommer att ligger på toppen av var och alla väggar, horisontellt. Dessutom kommer horisontella purloins måste fästas på dessa takbjälkar, för extra tak stöd.

När du har placerat dina takbjälkar, är du nu redo att ansluta slips och krage balkar. Anslut bjälklaget mellan nedre ändarna av motsatta takbjälkar, som förhindrar väggar sprids. Därefter krage balkar ställa högre, mellan motstående takstolarna för att ge strukturen extra styrka.

Därefter ska du häfta manteln på takstolarna. När du har gjort det, täcker denna mantel med ett underlag, som fungerar som en väderskyddet.

Steg fem – Placera Bältros

Det är dags att placera bältros på underlag. Dessa bältros kan ha tunga lim bilagor i ena änden, och brukar komma i set om två. Sätta dessa på taket, med början från botten till toppen, och att sätta var och en på toppen av ett under den.

Allmänna Täck- Tips

Det finns allmänna takläggning tips som du bör alltid tillämpas vid installation en utomhus bastu tak.

Regel nummer ett – Shingle Där det är torrt

singel aldrig över våta eller fuktiga tak mantlar, eller kände papper som är fuktigt. En sådan instängd fukt inte avdunstar när solen värmer upp den singel.

Regel nummer två – inte sätta det nya ovanpå gamla

Om du tänker använda denna utomhus bastu för nästa decennium eller så, aldrig singel över äldre bältros. Och som en allmän riktlinje, använder endast en singel lager för låglutande tak, och kanske två lager för medel sluttande tak. Men gå upp till – ännu inte överstiga – tre singel skikt på en brant sluttande tak.

Regel nummer tre – Använd alltid Metall Beslag

Även om det kan vara enklare och billigare att använda singel material för dina beslag, är detta material inte är lika flexibel, inte heller så länge som metallbeslag.

Regel nummer fyra – Undvik diktning, tak tjära och asfaltblandningar för blinkande täckning material

Istället för att använda fogar, tak tjära och asfaltblandningar, utnyttjar räknare blinkande består av samma metaller som blinkar.

Regel nummer fem – Använd liknande material för reparationer

Om du behöver för att fixa din nya utomhus bastu tak, alltid använda liknande mantlar material för att reparera hål.

Om du följer dessa fem grundläggande installationssteg, och kom ihåg ovanstående allmänna takläggning regler, kommer du att vara på god väg att bygga en fin utomhus bastu tak.