bygga ett däck för en badtunna

Steg 1 – planeringsstadiet

Steg 2 – Att köpa rätt material

Steg 3 – Utsättning

Steg 4 – Stiftelser och inlägg

Steg 5 – Att lägga inlägg

Steg 6 – Lägga Balkar

Steg 7 – Lägg trall plankor

Om du bygger ett däck för en badtunna, det finns ett antal saker att tänka på. Däcket måste vara säker, men måste också ser attraktiv eftersom det kommer att vara på en framträdande plats i din bakgård.

Om du planerar att ha din barrel på ett däck som gränsar din egendom, kan du behöva tillstånd från din lokala planeringsmyndighet. Kontrollera lokala byggnormer för att se vad du får göra.

Om barrel däck är fristående eller fäst, mäta det område du vill det noggrant täcka så att du kan köpa lämpligt material. När du bestämmer var du vill placera ett däck för en badtunna, kom ihåg att du kommer att behöva för att kunna få tillgång till en vatten och elförsörjning.

Glöm inte att ett däck för en barrel inte bara måste stödja badkaret, utan även vattnet, och vikten av de människor som badar i det. Följaktligen däck du bygga behöver förstärkas.

Mät en kvadrat med hjälp av insatser och sträng på marken. När du har markerat ut detta område, måste du bestämma var att sätta stolparna. Med tanke på att detta däck måste stödja en sådan stor vikt, bör du överväga detta projekt att vara som att bygga en byggnad. Dela upp torget i 9 rutor (lite som en Sudoku styrelse), och placera en markör i mitten av varje mini kvadrat.

Däcket måste ha anständiga fundament. Beroende på var du placerat varje markör, gräva ut en fot fyrkantigt hål som ska gå en fot djup. Syftet med detta djup är att fundament inlägg bör fastställas under frostlinjen. Kom ihåg att dessa hål kommer att vara helt dold av gallergolv, så att de inte behöver se söt.

I botten av varje hål, placera ca 3 inches av finkornig sand. Jämna ut sanden med hjälp av ett vattenpass, och placera konkreta fundament i varje hål, med banden som pekar i rätt riktning för det första lagret av horisontella plankor. Därefter återfyllning hålen för att säkerställa att de konkreta fundamentblocken har tätt packade. Detta för att undvika att skapa ett område för vattenpölar att bilda.

Placera inlägg i bandnings beslag på betongfundament. Detta bör vara en enkel uppgift, men inte skruva inlägg i förrän du har kontrollerat att de är i nivå. Du kan göra detta genom att helt enkelt vila plankorna ovanpå dem.

Det sista steget i att lägga ett däck för en badtunna lägger balkar och plankor. Lägg tre balkar i samma riktning, sedan tre i 90 graders vinkel.

Lägg plankorna ovanpå balkarna i 90-graders vinkel. Skruva plankorna ner ordentligt för att säkerställa att golvområdet är säkert.

Avsluta däck genom att applicera en tätning eller bets.