bygga ett hus på en kulle: en guide

Att bygga ett hus på en kulle är det bästa sättet att dra nytta av vyn, men kan vara en kostsam och complecated projekt. Medan den visuella effekten av ditt hem är säker på att vara fantastisk, du behöver tänka på många andra bygg aspekter innan du börjar. Ett hus på en kulle måste planeras noggrant.

byggnads Codes

Kontrollera först med din kommun om regler och koder i det område du planerar att bygga. Det kan finnas en maximal höjd begränsning tillsammans med andra restriktioner. Kostnaden är också en betydande faktor, som bygger på ett hus på en kulle är oftast mycket dyrare än att bygga på plan mark.

Tillgång till Verktyg och väg

En annan viktig faktor är huruvida det finns tillgång till verktyg tjänster. Du behöver tillgång till en väg samt vid bygg besättning och byggmaterial.

Testa Ground

Du kommer att behöva beställa en undersökning av marken för att testa stabiliteten i marken för att se till att det kan stödja ett hus. Rapporten kan beställas från en geoteknisk ingenjör och kommer också att innehålla information om vilken typ av fundament skulle vara bäst att använda.

utomhus skydd

Om du planerar ditt hus på en hög höjd, kan det finnas en betydande exponering för väder och vind. Om så är fallet, se till att utomhusområden, såsom en uteplats, kommer vara skyddade från elementärt exponering.

fundament

Hyr en byggnadsingenjör att utforma struktur, inklusive grunden. Ingenjören kan redogöra för seismiska och strukturella laster samt en högre vindfaktor.

Få Uppskattningar

Efter att ha fått designen kompletteras med byggnadsingenjör, är det en bra idé att priset ut flera entreprenörer för att se om den annars högre kostnaden för att bygga på en kulle är något du kan, och vill betala för.

Om du väljer att gå vidare med konstruktion, försök att anlita en entreprenör som har gjort denna typ av byggnad innan.

Genom att följa tipsen i denna guide, kan du försäkra att du kommer att ha en säker och sund hem på en kulle. Ett hus på en kulle kommer att ge ditt liv en touch av majestät och överflöd.