bygga ett hydroponiska system

Vad du behöver

Ljus Proofing och försköning

Vilket gör Floater

Fästa pumpen

Slutföra hydroponiska Grow System

Att bygga ett hydroponiska system är ett av de snabbast växande teknik och mest tillfredsställande projekt för hobby trädgårdsmästare. Hydroponics är en tekniskt avancerad växande metod som faktiskt kräver väldigt lite kunskap eller tid att bygga, och de är lättare att underhålla än en jord trädgård.

Nästan alla växter kan odlas i ett hydroponiska system som nästan eliminerar alla naturliga fiender, som ogräs, gräva insekter och bakterier traditionella trädgårdar. På grund av detta, kan ett hydro växa systemet vara ett bra sätt att vårda mer ömtåliga lökar och plantor innan man planterar dem i jord.

Följ denna guide för att bygga en nybörjare hydroponiska växa system.

Om du har beslutat att gå den dyrare, men förvisso enklare väg att köpa en tank från en hydro leverantör, sedan ditt tanken bör redan vara ljustät. Detta beror på att ljus som kommer in i reservoaren kommer att leda till oönskade alger.

Om du har beslutat att återanvända ett objekt för din tank, sprayfärg utanför svart för att blockera ljus och låt det torka. Före målning, placera en enda remsa av målartejp (den smalare, desto bättre) vertikalt på framsidan eller en väl synlig sidan av tanken. När du målar, ta bort tejpen och den resulterande linjen kan du se vattennivån i tanken.

Om du vill få kreativ med din tank, kan du måla över den svarta med vita och sedan igen med någon önskad färg eller design som passar din stil. Basskiktet av svart är nödvändigt för att hålla ut allt ljus, men vilken färg eller design kan gå över den.

Din polystyrenskum styrelse kommer att fungera som din floater, som håller dina växter på rätt vatten nivå.

Mät insidan bredden och längden på din tank. Om din tank smalnar, då du kommer att ta mätningen från den smalaste punkten i tanken. Subtrahera ¼-tum från bredden och längden och skär din polystyren styrelse till denna storlek. Detta gör det möjligt för flottören att röra sig upp och ner utan hinder.

Sedan behöver du hål för dina mesh-wire krukor. Ordna krukor på flottören så önskas. Kom ihåg att utrymme växterna för att möjliggöra för massor av ljusexponering. Spåra utsidan av krukor och använda brukskniv att skära ut hålen. Om dina krukor smalna, sedan trimma hålen så att omkring en tum av potten är över floater. Skär ett annat hål för slangen att köra igenom på sidan närmast där du vill att din pump att vara.

Pot dina växter i din valda odlingssubstrat och placera krukorna i polystyren floater. Placera inte flottören i tanken ännu.

Din pump kommer att leverera viktig syre till dina växternas rötter. Styrkan i pumpen kommer att bestämmas av volymen på tanken. Du kan ställa in den butik där du köper pumpen. Du kommer att följa samma riktlinjer som med fisk. Om du återanvänder ett akvarium och dess pump, då är man redan inställd.

Din luftpump kommer redan vara utformade för att sitta på kanten av en tank. Fäst per sina instruktioner. Anslut plaströr som kommer att fungera som din luftledning. Röret ska kunna nå centrum av botten på tanken.

Dina luftnings stenar kommer i en påse eller annan behållare. Det kommer att vara klart hur man fäster stenarna till den fria änden av slangen, eller instruktioner bör annars ingå. Vanligtvis innebär detta en enkel klämma eller starka gummiband. Mata slangen genom flottören och fäst luftnings stenar.

Om du vill tillverka en lösning i stället, kan du fylla en ost-tygpåse med små glas eller trä pärlor. Skjut påsen över den fria änden av slangen så att luft kommer in i mitten av pärla kluster, och fäst ordentligt med en klämring. Alternativt kan du klippa ett hål halvvägs genom en naturlig havssvamp och fäst den på samma sätt.

Testa luftningen genom att sänka den under vatten med pumpen. Bubblorna ska vara mycket liten och jämnt förskjuts.

Fyll behållaren med vatten, kompensera för förskjutningen flottören och växter kommer att orsaka. Lägg din hydroponiska näringsämnen och pH balanse i en mängd som anges av tillverkaren.

Placera floater, med krukor säkert monteras försiktigt i vattnet. Luftledningen bör redan matas genom, att röra vid botten av tanken någonstans nära centrum.

Slå på pumpen och ditt hydroponiska växa systemet är klar!