bygga ett utekök: braskamin

Steg 1 – Förbered din utrustning och material

Steg 2 – Konfigurera din Spis Tank

Steg 3 – Isolera din tank

Steg 4 – Skapa en öppning Port

Steg 5 – Skapa en skorstensröret

Steg 6 – Färg kaminen

Viktiga tips att komma ihåg

När du har en utomhus kök, kan du bokstavligen ha en trevlig måltid som helst, vare sig med familj eller vänner. Uteservering är en av de bästa restauranger erfarenheter man kan ha som du kan äta medan du njuter av utsikten eller vädret. Att bygga en utomhus kök, måste du definitivt ha en egen braskamin. Och detta kan göras ganska lätt.

Den gamla varmvattenberedare metallbehållare tank som rymmer ca 30 till 50 liter vatten kan hittas på lokala soptunnor eller från vänner som kommer att kasta sina gamla varmvattenberedare. Bestämma insidan av metalltanken om det är rost-fria.

Skära av den övre delen av tanken och placera den upp och ned. svetsa sedan sidorna och använda den plana delen för att skapa den platta matlagningsytan. Skapa ett hål vid den bakre delen för att använda som luftkanal.

Använd lätta, värmebeständiga material som isoleringsmedel för att skapa din braskamin. Korrekt isolerande braskaminen för din utekök kommer att hålla eld och värme från att gå igenom kaminen eftersom det kommer bara gå till din kruka.

I ena änden av spisen, skapa en öppning port där du kan öppna för att lägga till din trä för att öka elden och öka värmen.

En isolerad skorsten är bäst när den placeras ovanför branden. Det kommer att öka värmen som överförs till potten ovan. Skorstenen bör vara ca 2 till 3 gånger högre än utgångspunkten för brand där skogen är placerade för bränning. Mellanrummen mellan potten och den övre delen av kaminen bör minimeras för att tillåta mindre värme att släppas för maximmatlagningsegenskaper.

Det är bäst att färga kaminen svart för att ge mer värme absorberas. En mörk, jord tonade färg är alltid bäst för värmeabsorption. Måla din kamin kommer också hjälpa till att bevara metall egenskaperna hos kaminen och hindra den från att korrodera alltför snabbt.

Undvik att använda brännbar vätska gas för att starta branden, är detta mycket farligt. Installera en rökdetektor i närheten av din utekök. Regelbundet testa den för att avgöra om det fortfarande fungerar. Rengör skorstenen regelbundet som kreosot byggs upp över tiden. Kreosot kan vara en källa till skorstensbrand och bör alltid tas bort när närvarande. Du kan inkludera ett glas eller metall locket på din vedspis. Men måste du också lägga några hål på den för att skapa utkast att komma till elden och hjälpa till att bygga en varaktig och god eld.