byggnads försänkt takkupor

Steg 1 – Sätt Design

Steg 2 – Sätt din Illustration på synlig botten

Steg 3 – Förbered Surface

Steg 4 – Skapa Wall

Steg 5 – Fäst Rafters

Steg 6 – FÖRHYDA Surface

Steg 7 – sista handen

Takkupor lyser upp interiören och lägga livsrum på vinden. När du vrider vinden till ett sovrum eller andra stallar, är det viktigt att bygga minst två takkupor för ventilation och för att minska luftfuktigheten. Det finns olika former av takkupor, från välvd till polygonal, och du kan välja beroende på utformningen behövs.

Illustrera designen på ett papper för att uppskatta storleken på takkupor och hjälpa dig att uppskatta kostnaden för projektet. Besök en förbruknings butik med förslaget att få det begärda beloppet av leveranser.

Rita fönstret planen på vindsvåningen nära där du vill göra öppningen. Diagrammet bör vara lod. Sätt en spik på varje hörn av taket med mätningarna du gjort. Gör konturerna av sidorna med hjälp av en lod för att rikta dig och rita raka linjer med en krita. Om snittet kommer att beröra takstolarna, hammare en 2ft av 4ft stöd på toppen och botten som kommer att vara på plats tills du fästa de nya takstolarna på den försänkta taket.

Prop stege upp mot han sida av taket du kommer att arbeta på. Fäst alla snickarens verktyg i verktygsbälte, och fäst säkerhetssele till en högre mark, som ett träd. Installera ställningen för stöd, och sedan få på taket. Rita linjen genom att använda spikarna som sträcker sig från insidan. Avlägsna singel på det avsnittet, och klipp ut den del av taket.

Fäst nya takbjälkar på de uppenbarade kanterna. Hammare spik sex inches isär, och kontrollera nivån. Ha samma antal av nya taksparrar i samma position och nummer som den första. Lägg fyra 2×4 s på bilden du gjort på golvet, och hammare naglarna på alla sidor för att bilda en kvadrat. Inne i kvadrat, disposition fönsteröppningen, och använda mätningar för att skära timmer. Montera dem på fönstret och höja den nya infällda tak vägg till dess ställe. Montera topplattan på båda sidor med trä för att ansluta sig till väggen till taket. Placera nivå ovanpå den övre plattan för att kontrollera att det är lod. Mäta avståndet från den övre plattan till kanten på taket som det lutar nedåt, och markera minst sex inches isär. Skär timmer för att mäta och åtgärda bultarna på den sidan av väggen på de märken du gjort.

Bifoga ett nockplankan genom att mäta avståndet från änden av öppningen till den nya väggen. Placera takstolarna sluttande från åsen styrelsen att den övre plattan. Foga två tappar som sträcker sig från de sista takbjälkar ner till fönsteröppningen.

Mäta storleken på det nya taket och sidorna, och klipp ut bitar av plywood behövs. Montera dem på strukturen, och placera tätskikt på sidorna där den nya väggen möter det gamla taket.

Passa filten ovanpå den nya taket med hjälp av limmet. Ge det några minuter och bifoga dalen metall på skarven mellan slutet av takbjälkar och det gamla taket. Placera bältros ovanpå filten och fixera fönstret i öppningen.