en äldre bil primer

Alden Smith är en prisbelönt författare och regelbunden medarbetare till den här webbplatsen. Med en mängd kunskap att dela från sitt författarskap 50 år långa karriär, arbetar han på olika frågor, såsom hem reparation, sund livsstil, bilar, privatekonomi, och matlagning.

Här i mitten av Michigan, där vägförhållanden kan vara fasansfulla under vintern, smarta människor äger vad som kallas en “vinter visp.” Dessa äldre bilar köps billigt, så att ägaren inte ut en massa pengar om vägförhållanden sätta dem i diket och förstör bilen. Tillsammans med en äldre bil, men kommer olika överväganden än du normalt inte skulle hitta med nyare fordon fortfarande under garanti. Om du har en äldre bil, och vill hålla den i bästa möjliga form, sedan ta in synpunkter förslagen i den här artikeln som kommer att hjälpa dig att hålla äldre bil vid liv längre.

Om äldre bilar

Det är inte ovanligt att se bilar på vägarna med 100.000 miles på vägmätaren eller mer. Den vise ägaren inte bara utför regelbundet underhåll, men är medveten om de saker som går fel med en äldre fordon. Dessa saker kan och kommer att innehålla saker som kommer att lämna dig strandsatta. Även om det kan vara sant om någon bil, är det särskilt sant om äldre fordon. Tillsammans med regelbundet underhåll, är en prioriteringslista för att hålla fordonet på vägen.

Tappa kontrollen

Äldre fordon kommer att ha högre slitage på kulleder, drivknutar (CV) dragstång slutar, kör axellager om en bakhjulsdriven bil, bromsar och hjullager. Människor som äger äldre fordon tenderar att inte hålla jämna steg med dessa viktiga delar av en bil, och äga en bil som släpper en dragstång vid motorvägsfart är definitivt inte en bra erfarenhet. En sak rekommenderas av kunniga ägare är att ha en bil inspekteras innan du köper den. De flesta pålitliga mekanik kommer att göra det, vanligen mot en avgift på $ 50, eller, om du normalt har dem att fungera på din bil, för ingenting. Det är knappast meningsfullt att köpa en bil med en felaktig, drivlina som skulle kosta mer att reparera än bilen är värd. Dessa förslag bör vara högsta prioritet i alla äldre fordon, eftersom din säkerhet är beroende av det.

Gör inte lämnas Stranded

Ett av de snabbaste sätten att få strandsatta vid sidan av vägen inte är möjligt att noggrant kontrollera slangar och bälten. Slangar och bälten hårdna och spricka med åldern och kan misslyckas. En av de största saker förbises är värmeslangarna i bilen. Ett bra sätt att kontrollera slangar är att inspektera dem på beslagen där slangklämmor fästa. Det är den första spänningsområdet, och om slangen visar sprickor runt den omkrets, är det dags att byta dem. När du kör värmaren på vintern, om du märker en lukt som pannkaka sirap inne i fordonet, betyder det att värmeelementet förmodligen har misslyckats och lukten du luktar är frostskyddsvätska läcker in i det inre av bilen. Värmeelementet kan vara svårt att byta – om du inte är mekaniskt lutande låt en mekaniker göra det åt dig.

Fläktar bälten så småningom kommer att misslyckas. Återigen, kontrollera dem för sprickor och hårdhet. Ofta kommer de skrika när man reser sig redo att misslyckas. Den yttre kanten av bälten kommer striden, vilket ger dig en god indikation på överhängande misslyckande. Alltid se till att hålla fläktremmar ordentligt åtdragna. På äldre bilar kan Styreorbitroler misslyckas. Alltid vara noga med att kontrollera vätskenivån i enheten på månadsbasis – mer om styrningen är lite ryckig när du gör snäva svängar. Om en servoenhet eller bälte misslyckas, kommer bilen vara nästan omöjligt att köra.

Ägna stor uppmärksamhet åt ljudet av din bil. inte göra misstaget att ha din radio blästring så högt hela tiden att du inte kan höra några nya ljud Fordonet kan göra – slipning, klicka och vinande ljud kan betyda bromsbelägg kan behöva ändras, kan ett vinande ljud vara lager i styrservoenheten misslyckas eller vatten pumplager går dåligt. Ett vinande ljud som förändras när du släpper upp gasen skulle kunna innebära att ett hjullager är redo att misslyckas. Om du hör ett vinande ljud, försök att isolera den genom att vrida huvudet i riktning mot ljudet. Detta går långt för att bestämma ett hjullager går dåligt.

Använda sunt förnuft

En äldre fordon är som en äldre person – de behöver lite mer omsorg. Det finns ingen anledning, men att du inte kan få en hel del bra miles från ett äldre fordon. De pengar som sparas i bil betalningar går en lång väg mot att upprätthålla en äldre bil.

Placeringen av en Chilton manual för din bil går långt i att hålla bilen igång ordentligt, och för en $ 20 investering, är det bra försäkring.