fästa hårdvara för att glas kakel

Borrning i glas

stora hål

små hål

förankrade Fixturer

Limning på glas

Glas kakel kan vara en vacker tillägg till något rum. Från ett kök tillbaka stänk till badrum väggar är glas kakel kan slutföra utseendet på en dekoration pågående arbete. Men när det gäller att lägga hårdvara på glasplattor, många husägare balk. Borrning i glas kakel verkar vara en dumdristig strävan, men i själva verket fästa hårdvara till glas kakel är en vanlig och relativt säker procedur. Det kräver helt enkelt rätt utrustning och teknik.

När du försöker göra stora hål för rör i kakel, måste du använda en diamant coring bit. Vid användning av en diamantkärnbildning lite, är det av yttersta vikt att du kyla ofta lite med vatten. Professionella installatörer kommer vanligtvis att investera i en vattenmantel för sitt strå till stacken, men om du inte kommer att vara ofta borrning i glas kakel för andra människor, eller kommer bara att borra lite, köpa en vattenmantel är inte nödvändigt.

För borrning mindre hål, behöver du inte använda en diamant bit. Brickan måste göras för att stå upp och vinkelrät mot borren. Du kan oftast åstadkomma detta genom att klämma plattan på plats. Även vattenkylning är inte nödvändigt, eftersom det är med diamant bit, vara noga med att hålla lite smörjas med vatten eller terpentin. För att undvika ojämna kanter på utgångssidan av hålet, borra halvvägs igenom på en sida, och sedan avsluta borra igenom från den motsatta sidan.

För att få utföra förankrade fixturer på kakel med en borr, måste du först göra ett hål i plattan. Detta hål bör vara 3 mm bredare än dina förankring skruvar. Tanken är att hålla något du ansluter från att röra plattan direkt, om din fixtur berör plattan direkt, riskerar du onödig stress når kakel och förkorta dess livslängd,. Var noga med att borra långsamt, oavsett vilken typ av hål du försöker att göra, så att du inte i förtid ålder din borrmaskin. Dessutom, alltid bära skyddsglasögon, såsom skyddsglasögon, för att undvika skador på ögonen,. Även om det är möjligt att borra kakel som redan har fästs, det är mycket lättare att borra i förväg, så du bör göra en insats för att borra allt som måste borras innan du installerar kakel.

När limning något på glasplattor, är det nödvändigt att du använder en viss typ av lim. Organiska lim är inte lämpliga för antingen anbringa glasplattsättning på en yta eller för att fästa fixturer till glas plattsättning. Men i en situation där du har inget annat val än att använda lim med glas kakel, det finns märken av lim tillgängliga gjorts för att binda vissa material till glas. Många av dessa lim, i synnerhet de som torkar klart, kräver särskilda villkor kommer att torka, så se till att noga läsa några instruktioner på limmet du väljer att köpa. Till exempel kräver UV glas lim solljus för att binda korrekt,. Var försiktig så att du väljer ett lim som lämpar sig för ditt projekt. Mastic, men bra för att göra mosaik med glas kakel, är inte lämplig för att fästa hårdvara till glas kakel eller för att fästa glas kakel på en vägg,. Alltid vara noga med att använda en lämplig mängd lim. Om du är benägna att med hjälp av en överdriven mängd, kommer detta problem förstoras när du arbetar med glas kakel. Du kan sluta med fula globs av färg runt armaturer och kakel, och ditt arbete kommer att se oprofessionellt och ful.