filt isolering vs ombord isolering

Batt och filt isolering

Flexibilitet av filt isolering och styrelse Isolering

Val av isolering

Dolt område Isolering

Kostnad för isolering

Det finns många typer av isolering som kan köpas när du är en byggnad ett hem eller renovera en befintlig, men två typer sticker ut: ombord isolering och filt isolering. Som husägare du har ett ansvar för att hålla ditt hem i form och väl isolerade så att det inte kostar dig mer pengar än vad som behövs. Den ordentlig isolering kommer att göra detta för dig, men att välja mellan filt isolering och ombord isolering är inte så lätt som det låter. Det finns många faktorer som går in i beslutet, som den här artikeln strävar efter att svara för dig.

Många människor förväxlar batt isolering med filt isolering. Även om de tycks likna varandra, de är i själva verket helt annorlunda. Vadd är färdigskurna, vilket gör det svårt att arbeta med, medan filt isolering är en kontinuerlig rulle.

Eftersom filt isolering formas till rullar och kan skäras till den storlek du behöver det gör det otroligt lätt att arbeta med. Ombord isolering är styv och kommer i en standardstorlekar att träffa byggnormer. Filt isolering kan skäras till valfri storlek du behöver för att fylla utrymmen runt elskåp. Du kan också svepa kanal och rör med filt isolering. Ombord isolering kan skäras och placeras i andra områden, men är bäst lämpad för väggar och golv. Det är inte flexibel och kommer att gå sönder om du försöker att böja det för långt.

Filt isolering och ombord isolering varje erbjuder många överväganden om vad isolering skulle vara bäst för din situation. Filt isolering tenderar att ha fler gröna och återvunna produkter än ombord isolering, så om grön är ditt mål då filt isolering kan vara valet för dig. Annat än denna lilla skillnad, både isoleringsmaterial gör ungefär samma sak och kan kombineras för att maximal effektivitet.

Filt isolering kan användas i väggar och golv, men är bäst lämpad för väggar. Ombord isolering kan användas överallt i hemmet. Vissa typer av ombord isolering, som aluminium backas ombord isolering, kan användas på vinden eller i krypgrunden av hemmet. Dessa är de två platser där värme och kall luft fly och in i hemmet, vilket orsakar högre kostnader för att köra dessa verktyg. Aluminium ombord isolering är en reflekterande produkt som reflekterar strålningsvärme, vilket är den främsta orsaken till höga kylning räkningar.

Ibland kostar vinna över produkteffektivitet. Detta är vanligtvis ett beslut av en byggare, om du inte har en direkt hand i varje val. Filt isolering tenderar att vara dyrare än ombord isolering eftersom produkterna och processen är vanligtvis mer delaktiga och kostsam. Du måste betala extra pengar för att vara grön och mest filt isolering är denna typ av produkt. Ombord isolering är lättare att producera så det är billigare, med undantag polystyren isolering. Du kan betala mer pengar nu att spara mycket mer i framtiden.