fördelar för torktumlare vent lamell ventiler

Hur Torktumlare Arbete

Lameller Förhindra djur-och insekt Tillgång

Energieffektiva

Fire Safe

Torktumlare vent lameller är energieffektiva sätt att både förebygga djur eller insekt tillgång till tork vent, och ett sätt att spara energi. De tillåter också fri utströmning av luft och ludd, vilket gör dem mycket mindre av en brandrisk. Genom att låta torkventilationsöppningen för att stänga när torktumlaren inte används, lamell ventiler förhindra att kall luft från att komma in i hemmet på vintern, eller luftkonditionerade luft från att lämna hemmet i sommaren.

Den genomsnittliga torktumlare drys kläder genom att suga i luften från surround rum i torktumlaren. Denna luft tvingas förbi ett värmeelement som värmer upp luften. Det uppvärmda luften dras eller tvingas genom ett roterande tumlare eller “trumma” som håller våta kläder. En avluftningsventil finnas i torkkrafterna denna uppvärmda luften, som vänder sig till ånga när den dras genom den våta kläder, att passera ut ur torktumlaren. Denna ånga innehåller ludd, små fibrer i tyget frigörs från kläder under torkningsprocessen. En del av denna ludd får förbi luddfiltret, särskilt om filtret inte rengörs ordentligt, och flyr in i torken utlopp. Det är antingen fastna eller fångas på sidorna av torkröret eller slangen, eller på några skruvar eller utskjutande ytor eller sprickor eller kondenserad fukt inuti röret. Den kan också tvingas ut den yttre öppningen av röret.

Lamell ventiler tenderar att vara antingen en spalt eller cirkulärt formad flik som täcker hela änden av den yttre öppningen av en torkventil. Jalusin dörr eller flik öppnas när varm torrare luft ventileras ut ur torktumlaren, och stängs när torktumlaren stängs av. Detta stängt ventilera sedan tätar öppningen till ventilen säkert när torktumlaren inte används, förhindra åtkomst för ekorrar, fåglar, bålgetingar eller insekter som kan frestas att bo inne i öppningen.

Eftersom torkventilationsgallren endast öppna när torken är i användning, förflyttning av luft, antingen rade till utsidan, eller kall uteluft till insidan luft, förhindras med en lamell. En louvered dörr håller också regn, snö och damm eller annat skräp från att blåsa in i torken utlopp. Eftersom kall luft är inte tillåtet i och uppvärmd eller kyld luft är inte tillåtet ut, gör louvered dörren för mer energieffektiv torkning.

Louvered torktumlare ventiler göra mer än att hålla fåglar och skadedjur och kall luft ut. De tillåter ludd att passera fritt till utsidan, förhindrar uppbyggnad av ludd i torkgallret. Lint är mycket brandfarligt. Vissa husägare försöker att hålla fåglar och skadedjur ur torktumlaren vent genom att täcka den med nät eller skärm. Även stora nät eller skärmar fångar fortfarande ludd, gör det möjligt att bygga upp och skapa en brandrisk. Eftersom louvered ventiler öppnar upp som en liten dörr över tork vent, är ludd inte fastnar och både ånga och ludd fly fritt.