fördelarna med marken täcker

Några av B enefits av marken täcker inkluderar fukt lagring, ogräs förebyggande och jorderosion kontroll. Marktäckare kan vara så enkelt som kompost och grus, även om utseendet är oftast alltför skarp för de flesta situationer. Växtmaterial erbjuder samma fördelar, men lägger till skönhet och intresse med sin mångfald av höjder, färger och blommande säsonger. Kombinera kompost, sten och växtmaterial kan ge en husägare en perfekt blandning av enkelt underhåll och tilltalande landskap.

Marktäckare kan ersätta gräs i många situationer, vilket minskar underhåll och vattning kostnad i torra klimatzoner. Om ditt område är skuggad, sluttande eller svår vatten, överväga att använda kompost produkter och bryta upp fästet med växter som kommer att spridas. Använd låga odlare nära gångvägar eller framför ett hus och växt längre sorter nära gränslinjer eller för att screena oönskade åsikter.

Marktäckare är också användbara under stora träd där gräs är gles eller där rötterna sticker ut från marken. Ett tjockt lager av kompost kommer försköna området och är underhållsfri. Om du vill ha en grönare utseende, använd myskmadra eller vinca vinstockar och accent med hostas eller andra skugga älskare. Kom ihåg att vatten under torra perioder.

Om du har en varm solig område, särskilt söder eller väster läge, använder hårda markbeläggning såsom sedums, krypande veronica, krypande potent, eller Diascia och kontrast krypande sorter med upprätt perenner som lavendel eller högre Toto. Lägga kompost mellan växter kommer att skapa ett naturlandskap, bevara fukt för växter, minska ogräs, och minska övergripande underhåll.

Undvik att plantera större anläggningar eller buskar för nära varandra eller till ett hus, staket eller mycket linje. Var uppmärksam på den mogna höjd och spridning anges på växtetiketter. Till exempel bör en stor buske med en spridning av 8 fot planteras närmare än 4 fot från huset eller mycket linje. Överväga underhåll frågor såsom målning, fönsterputsning, eller staket ersättare som busken skulle påverka och ge tillräckligt med utrymme för att utveckla sin naturliga form utan hård beskärning.

Överväga att använda upprättstående stenar som ett intresse inslag i din ground landskap. Gräva dem något att få dem att se naturligt och att säkra dem stabilt. Steg på berget för att vara säker på att det inte kommer att glida eller tips. Låt växtmaterial flyter runt berget för att skapa en naturlig look. Rocks är också bra sätt att kontrollera erosion, så gruppera dem och gräva dem djupt i backarna. De hjälper bryta upp vattenflödet, särskilt i kombination med växtmaterial. På sluttningar, desto mer växtmaterial täcker marken, desto bättre, eftersom de håller inte bara jorden med sina rötter, de minimera effekterna av kraftiga regn och hålla avrinning till ett minimum.

Kompost såsom strimlad bark är en naturlig och användbar produkt för att förebygga ogräs och fukt retention i flacka områden. Bergprodukter kan också användas, men kom ihåg att de kommer att absorbera och reflektera tillbaka värmen i soliga områden. Med någon kompost, kommer ett underlag av plast eller liggande tyg också stöd ogräsbekämpning. Detta underlag är bäst där det kommer att förbli ostörd. Skär genom underlaget för att lägga växter minskar sin ogräsbekämpning effektivitet.