genomsnittliga livslängden för stående söm plåttak

Livslängd

Hållbarhet

När du letar efter en varaktig plåttak för ditt hem, kanske du vill överväga stående fals plåttak. Plåttak är kända för sin problematiska livslängd, eftersom det beror mycket på den vård och underhåll av tak, inklusive ändring fästen regelbundet och ommålning ofta. Med stående söm plåttak, är en del av detta arbete reduceras och hållbarheten sömmen ser till att du kommer att ha en längre livslängd taksystem.

Utan komplikationer, är den genomsnittliga livslängden för en stående söm plåttak anses vara 50 år eller mer. De flesta försäkringsbevis om taket kommer att nämna en livslängd på 50 år, som anses vara den längsta period som metallen kommer att pågå. Dock kommer många gamla kyrkor och kapell har plåttak som har installerats i hundra år eller mer, visar att metallen är extremt tålig.

För den största livslängd, måste du utföra regelbundet underhåll på din stående söm plåttak. Inte göra det kan förkorta livslängden för takläggning, eftersom det kan leda till läckage. Det är lämpligt att skydda den från hagel, till exempel genom att använda en akrylfärg.