grundläggande diskbänk VVS

Vattentillgång

vatten Dränering

fixturer

Förstå grunderna i diskbänken VVS är ett måste för ivrig gör-det-själv husägare. Mindre problem med grundläggande VVS är ett vanligt problem även i de dyraste och väl byggda hem. Genom att angripa dessa reparationer, så kan du spara hundratals dollar i VVS reparationskostnader under hela löptiden för ditt hem. För att förenkla frågor, vi skilda grund diskbänk VVS i tre sektioner: vattenförsörjning, vatten dränering och fixturer.

Varmvatten och vatten matarledningar är en viktig del av din diskbänk avloppssystem. Individuella halv tum kopparrör leverera varmt och kallt vatten till diskhon. Vid slutet av var och en av dessa matarledningar är avstängningsventiler. Dessa ventiler är lödda till kopparrören och tillåter dig att stänga av vattnet vid diskbänken plats utan att stänga av huvudvattenledningen. Avstängningsventiler erbjuds som två olika typer och är dimensionerade med antingen en halv-tums eller 3/8-tums utlopp för anslutning till fixturen. En typ använder en gängad anslutning för utlopp och den andra typen använder en lödd anslutning för utloppet. Typen av tillförselledningen från ventilen till fixturen kommer att dikteras av den typ av avstängningsventil du väljer. De vanligaste är flexibla, flätade matningsledningar som används med gängade anslutningar. Dessa återfinns i varierande längder från 6 inches hela vägen upp till 24 inches, beroende på dina behov.

Den del av diskbänken VVS dränering består av en 1/2-tums PVC diameter rörledningar som så småningom gör sin väg till huvud sanitära linje ut ur hemmet. Sink som du köper kommer med sil kropp, gummipackning, och låsmutter. Därifrån är en rak bit av PVC rörsystem är ansluten till fällan med en koppling. Fällan är formad som bokstaven “J” och oftast innehåller en rensnings att avlägsna träskor. Från fällan är en annan koppling används för att ansluta en annan del av PVC rörsystem till avfalls rörledningar i väggen.

Den sista och mest synliga delen av diskbänken VVS är diskbänken och inventarier. Diskbänkar har en mängd olika alternativ för husägare att välja mellan. En av de viktigaste skillnaderna är under-mount och utanpåliggande modeller. En under-mount diskbänk monteras under bänkskivan som eliminerar behovet av en fläns. Sänkor är konstruerade med användning av antingen akryl, komposit, gjutjärn eller rostfritt stål material. En standard diskhon har ett djup av 6 inches, men nya “djup skål” modeller finns nu med ett djup av 9 inches. Vissa modeller även separera diskhon i två fack för att separera rengöring och sköljning.

Diskbänk fixturer finns i en mängd olika mönster och stilar, från enklare krompläterade fixturer till utsmyckade mässing antika mönster. Det är viktigt att välja diskbänken och fixtur samtidigt. Till exempel, om du vill ha en fixtur som innefattar en sprutslangen då måste du välja diskbänken som har rätt antal access hål.