inbyggda bokhyllor på ett enkelt sätt

Steg 1 – Prep området

Om du funderar på att skapa mer lagringsutrymme i ditt vardagsrum, sovrum eller håla, inbyggda bokhyllor är ett bra alternativ. Lägga till en inbyggd bokhylla till ett rum som inte bara ger dig mer utrymme att placera och visa dina böcker och andra samlingar, men det ger värme, vilket skapar en mysig, bodde i atmosfären.

Ta bort bottenplatta och kvartsrund golv gjutning av det utrymme där baksidan av den inbyggda bokhyllor kommer att fästas på väggen. Nu använder stam finder att hitta reglarna i väggen, vilket gör en krita linje för att markera där varje tapp är belägen, från golv till tak. Arket av plywood kommer att fästas på väggen med skruvar drivs in i tappen närmast mitten av plywood som bildar baksidan av inbyggd bokhylla.

Steg 2 – Skär och installera Säkerhets

Skär plywoodskiva till 46-1 / 2 x 94-1 / 2 inches med en cirkelsåg. Rena och fläck en av sidorna och kanterna på plywood. För att uppnå en jämn och hög kvalitet utseende, bör du alltid använda lönn eller ek plywood faner. Detta kommer att säkerställa att fläcken inte går på ojämnt, vilket skapar ett oprofessionellt utseende.

Ställ plywood mot väggen och med hjälp av krita linjer på väggen som guider, dra en liknande linje på plywood. Borra fyra jämnt fördelade hål längs krita linje på plywood. Ställ plywood på plats, rikta hål med krita linje på väggen och fäst plywood på väggen med skruvar.

Steg 3 – Stain och fäst sidobrädor

Ren och fläck två av de 1 x 10 x 96 tum FAS brädor och spika dessa två skivor med plywood bakstycket med 5d efterbehandling naglar, för att bilda sidorna av bokhyllan. Skär de återstående 1 x 10 x 96 tum FAS skivor för att bilda 5 hyllor, var 46-1 / 2inches i längd och en topp, 48inches i längd. Ren och fläck alla kvarvarande trä.

Steg 4 – Skär och fast Dubbar

Klipp 20 2 tums bitar av träpinne och sedan använda krita linje märket två horisontellt åtskilda hål där du vill varje hylla att vila på sidorna av bokhyllan. Använd borr och 1/2 tums borr för att borra ut varje hål. Nu sätts pluggarna så tips är färg på utsidan av bokhyllan och utskjutande en tum på insidan.

Steg 5 – Sätt Hyllor

Lägga en 46-1 / 2 tums hylla på toppen av varje uppsättning av dymlingar.

Spika 48 tum lång toppstycket till toppen av de två sidopanelerna. Med avslutande spikar, fäst 1 x 6 x 48 tum “kick panel” längst ner framför sidopanelerna. Ren, fläck och fäst 3/4 tums trä gjutning till de exponerade plankkanterna med 2d efterbehandling naglar.

Upprepa alla steg för att skapa flera inbyggda bok fall.