kan sol varmvatten värma en jacuzzi?

Förbereda Jacuzzi

Får det bästa från Solar Hot Water

En jacuzzi eller badtunna, inte är i allmänhet förknippas med en värld av grönt uppehälle, men med en sol varmvattensystem, är det möjligt att skapa en energieffektiv badtunna som kan användas under hela året. Sol varmvatten enheter är kapabla att värma en stor pool, så en jacuzzi bör inte vara problematisk.

För att få bästa energieffektivitet från en jacuzzi, bör du använda spa isolering för att begränsa den mängd värme flyr från poolen. Lägg ett spa eller badtunna täcka för att minska mängden av värmeförlusten i en pool. Ta sedan en sol varmvattenberedare, lämplig för användning i en simbassäng, eller köpa en specialist jacuzzi sol varmvatten system från en leverantör. Dessa bör tillsättas till det cirkulerande vattenpump.

Solar varmvattensystem kan ge 100 procent av dina uppvärmningsbehov under sommaren, men detta faller till cirka 40 procent på vintern. Om du vill använda din badtunna året runt, är det värt att investera i ett dubbelt system, så att du kan växla mellan sol och elektrisk uppvärmning beroende på årstid. Detta kan bidra till att spara energi när det är möjligt och samtidigt ge en varm jacuzzi på vintern.