locka fjärilar till din xeriscape trädgård

Attraherad Doft

Färg och attraktion

Locka fjärilar större delen av säsongen

Att locka Särskilda fjärilar

Obesprutade

Xeriscape Garden Specifik

En xeriscape trädgården gör den mest effektiva användningen av vatten. Detta koncept började i torra områden med låg vattentillgång. Fjärilar i en xeriscape trädgård kommer att bidra med pollinering liksom andra bevarandeåtgärder. Denna artikel kommer att dela dig med flera tips om hur man kan locka fjärilar till din trädgård.

En fjäril är utrustad med en extremt stark och angelägen luktsinne. Det är inte ovanligt att en fjäril att lukta sin favoritblomma från flera miles bort och göra sin väg till det. Denna resa kan ta timmar att slutföra, men för fjäril, det är väl värt det i slutändan.

Även en liten planter fäst vid en fönster kan locka flera fjärilar. Välj blommor som har mycket starka och fruktiga dofter. Fråga din lokala växthus för hjälp med att identifiera arter som växer bäst i ditt område.

Deras finns en viss debatt om huruvida eller inte fjärilar lockas till färgglada blommor, eller ens kan se färg alls. Många trädgårdsmästare har dock noterat en markant ökning av fjäril befolkningen runt blommor som är ljusare i färgen. Inkludera livfullt färgade blommor i xeriscape trädgård att lägga till ett stänk av färg till ditt landskap, och kanske fjärilar kommer att följa.

Det är möjligt att ha fjärilar i xeriscape trädgården under större delen av säsongen. För att hålla dem runt, måste du tillgodose hela livscykel fjäril. Först väljer växter där kräsna vuxna fjärilen kommer att lägga sina ägg. Inkludera växter som kommer att mata ut av i sitt larv scenen, liksom blommor som producerar nektar för vuxna fjärilen.

Milkweed anläggningen lockar många fjärilar, men bara en försöker man ut specifikt för dess livscykel: monarken. Monarken fjäril dricker nektar från milkweed och larv kommer också att använda det som en näringskälla.

I syfte att upprätthålla livscykeln av fjärilen, använd inte bekämpningsmedel. Även om bekämpningsmedel kan hålla rovdjur borta, kommer de att avskräcka fjärilar och andra hjälp insekter som kommer att försköna och pollinera din trädgård.

Tänk på att inte alla anläggningen arbetar i en xeriscape trädgård. Växter som den blå buske och kamel tagg gör stora xeriscape växter. Inte varje anläggning som lämpar sig för en xeriscape trädgård kommer att locka fjärilar. Konsultera en lokal trädgård center för råd. Det finns hundratals växter som kan användas i en xeriscape trädgård och nästan 200 växter som lockar fjärilar.