pärla sprängning en gjutjärn handfat

Steg 1 – Välj Glaspärlor Lämplig för jobbet

Steg 2 – Förstå Delar av Blästrade Equipment

Steg 3 – Inställning av lufttryck

Steg 4 – Välja blästermedel

Steg 5 – Fastställande av Gun vinkel och avstånd

Steg 6 – Bead Blästring den Sink

Bead sprängning är den process där små kulor används för att avlägsna korrosion och smuts från metall. Pärlorna drivs vid högt tryck genom pärla sprängning utrustning. Processen kallas peening och det bidrar också förhindra korrosion. Pärlorna är ungefär lika stor som sand och finns i olika lutningar. Om gjutjärns diskhon är belagd med porslin eller emalj, måste den tas bort innan man kan peen gjutjärnet självt. Beläggningen kan också tas bort med pärlan sprängning teknik.

Glaspärlor finns i olika storlekar. Större pärlorna används vanligen för bead sprängning gjutjärn. Detaljerna i pärlstorlekar att din utrustning användningsområden kan hittas i bruksanvisningen. Det finns andra blästringsmedia såsom valnötsskal och metall, men glas används för detta projekt.

Bead blästringsutrustning kommer i en mängd olika storlekar, från byrå storlek på rummets storlek. Oavsett vilken storlek maskinerna innebär samma generella delar. Det finns en kammare där det objekt som ska rengöras går in och där faktiskt sprängning sker, tryckluft, ett media (kula) behållare och media samlare. Mindre utrustning ofta har sprängning jetplan som manuellt manipuleras. Operatören lägger sina händer i gummihandskar som är knutna till en kammare med ett glas bildyta (något som ett spädbarn inkubator).

Det objekt som skall sprängas är placerad i kammaren och stängda. Maskinen startas och strålarna driva media på objektet och ta bort korrosion. Den använda media uppsamlas i den regenerekammaren.

Det normala lufttrycket som används för bead sprängning gjutjärn är 80 psi. Du kan ställa in lufttrycket vid en lägre psi först och sedan gradvis höja den att nå 80 psi.

Den normala storlek av pärlor som används för pärla sprängning en gjutjärn handfat är Storlek 4. De kategoriseras som 30 till 40 mesh glaspärlor. köper alltid bra kvalitet sprängning media. Det bör också hållas torr.

Blästringspistolen bör hållas vid en 45-60 graders vinkel. Håll inte pistolen mot 90 grader, eftersom det kommer att sakta ner sprängning åtgärder och kommer att orsaka pistol skador. Dessutom håller pistolen 6 inches bort från den del av gjutjärn sjunka som peened.

Var noga med att bära alla redskap. Stäng skåpdörrarna. Slå på strömmen och hålla pistolen minst 6 inches bort från den yta som ska blästrats. Nu slår på utrustningen och pärlorna börjar framdrivning genom pistolen. Fortsätt pärla sprängning i avloppet, förrän all rost avlägsnas och den önskade slut nås.