skåpdörren gångjärn: en placering guide

Använd alltid två

Mittemot skåpdörren Pull

gångjärns Mätning

Inlay skåpdörren gångjärn

konsekvent Placering

Använd Straight Edge

Skåpdörren gångjärn finns i en mängd olika former, storlekar och typer. Vissa skåp gångjärn är fjäderbelastade, medan andra infälld i dörren. De kan vara av plast, trä, metall och även keramik. Oavsett vilken typ du har, måste du ta reda på var att faktiskt fästa dem på skåpdörren. Här är en snabb placering guide för skåp gångjärn.

Oavsett vilken typ av skåpdörren du funderar på att hänga på ditt skåp, kommer du alltid att behöva två skåp gångjärn. Såvida inte dörren är mycket tung, är två gångjärn vanligen krävs. Skåp gångjärn placeras på toppen och botten av den sida av dörren.

Skåp gångjärn är placerade på den motsatta sidan av skåpdörren pull. På grund av detta kan du enkelt öppna dörren i en svängande rörelse utan att alltför mycket i ansträngning. I dubbelskåpdörrar, placera skåpdörren gångjärn på motsatt sida av dörrarna – även när det finns en mittramen – gör det möjligt för dörrarna öppna breda utan att störa andra.

Skåpdörren gångjärn ska placeras minst 1 1/2 inches till 2 inches från toppen av kanten av skåpet. Inriktning med kanten av skåpet beror i hög grad på typen av gångjärn. De kunde sättas i jämnhöjd med kanten av skåpet ansiktet eller i 1/4 tum från kanten.

En typ av skåp gångjärn som kräver exakt placering är inlaga typ av skåpdörren gångjärn. Detta gångjärn är placerad inom ett snitt i skåpsdörr som görs med en router eller mejsel. Placering är i jämnhöjd med den yttre kanten på skåpdörren med båda gångjärnen 2 inches från den övre och nedre kanten.

Placering skåpdörren gångjärn i ett helt kök kräver konsekvens. Placering gångjärn slumpmässigt – utan någon form av konstant mätning – kommer att göra hela rummet ser förvirrande och kaotisk.

Det enklaste sättet att placera gångjärnen på ett konsekvent sätt, och hålla skåpdörrar rakt, är att använda en rak kant. Linje rak 1/4 tum från kanten av skåpet dörröppningen och markerar placeringen för gångjärnen 2 tum från toppen och botten. Använda den raka kanten kommer att hålla alla dina skåp gångjärn rak och konsekvent.