svar på grönsaker, frukt och örter trädgårdsarbete frågor

Kathy tjänstgjorde som programdirektör för Gateway Greening i Missouri. Kathy har designat och utvecklat över 100 nationellt erkända gemenskap trädgårdsprogram för skolor och volontärer i hela landet. För närvarande är hon intresse utgivaren av Talbot Spy, som omfattar lokala nyheter på Eastern Shore.

Fråga: Vad är en bra gödningsmedel och vattning system för en mycket liten tomt på Rutgers tomater som snart kommer att ha några Habanero paprika? Just nu är billigare bättre,. A. Från den kommersiella sidan, gör Miracle-Gro en blandning gödselmedel av en sur karaktär speciellt för tomater. Tomater gör dåligt med oregelbunden vattning. Kompost runt växterna för att hålla avdunstningen i jorden till ett minimum. Paprika kommer att göra bra med de flesta någon matningskälla. De flesta vegetabiliska växter producerar bättre med tillförlitlig vattning.

TIPS: Vår expert trädgårdsrådgivare, tillägger Kathy Bosin “Tomater gör bäst när de vattnas på markytan med hjälp av soaker slangar, snarare än från ovan.”

F. Finns det någon där ute som kan berätta för mig när en cantaloupemelon är redo att plocka,? A. Ta en promenad runt din “lope” patch dag. När du kan lukta cantaloupes, de är redo att plockas. Den mognaste melon blir gyllene, men särskilt sängen av melon, eller platsen ligger på marken, blir gul. Dessutom kommer en mogen melon av något slag lätt glida från rankan om höjas något,. Q. Vi har åtta vattenmeloner i olika storlekar på två anläggningar. Finns det några tecken som tyder på att det är dags att ta in en vattenmelon,? A. De flesta vattenmeloner inte glider av vinstockar, som gör en Cantaloupe. Men det finns saker att titta efter. Stammen av melon kommer att börja ser tunnare och mindre viktigt. Den vita delen där melon ser ingen sol blir gul. Du kommer att höra ett ihåligt ljud när du plocka upp melon och rap den med dina knogar. När du hör att ihåligt ljud och smaka på mogna vattenmelon, kommer du aldrig glömma att ihåligt ljud. Ett förslag är att lämna det på rankan tills den börjar att slå ner sidan;. Q. Jag har problem med växande vitlök inomhus. Jag är inte säker på om jag vattna för mycket eller inte tillräckligt eller om jag matar dem för mycket eller inte tillräckligt. Jo de är nästan död nu. Några förslag på vad jag kan göra för att få mer kontroll över situationen,? A. Vitlök växter behöver massor av ljus, men för mycket vatten är dåligt för de flesta växter. Vänta tills jorden är roterande torr för vatten. Jorden bör rinna av väl också. I en sluten jord miljö som en planter, platt, eller kruka, kan för mycket växtnäring ackumuleras och förgifta växter. Du kan försöka att blanda en växtnäring som är lösligt i vatten för användning som en kombination utfodring och vattning lösning. På så sätt maten är vanliga i ansökan utan ett separat steg i vattna växten med jämna mellanrum,. Q. Är det möjligt att odla vit sparris i en källare? Hur sparris få fukt om det är alltid täckt,? A. De flesta växter kan växa inomhus, med tanke på de rätta villkoren för ljus, fukt och temperatur. När planerna odlas under glas eller plast, är fukt återvinns genom kondens på glas eller annat covernr, sedan köra ner till marken. Under alla omständigheter kommer en sluten miljö utveckla en statisk fuktighetsnivå över tid. Denna nivå kan vara tillräckligt för att upprätthålla en lämplig miljö för dina växter. Om luckan är öppen, kommer övervakning av fuktnivåer kan du lägga till vatten efter behov. Sparris är en andra året växt, som är stark produktion för skörd efter det första året av tillväxt.

TIPS: Kathy råd, “Vit sparris odlas genom högläggning jord upp mot stjälkarna som de dyker upp från marken, vilket eliminerar ljus.” Q. Jag vill växa några tomater och paprika i krukor. Kan någon berätta för mig vilken typ av krukor jag behöver? Jag har sett några lera och plast som. Vissa plastkrukor har en behållare eller platta på basen. Är lera bättre än plast,? A. Plastkrukor är mycket bättre. De är i allmänhet billigare, och inte bryta av fallen. Om växterna kommer att vara i krukorna hela säsongen, få stora företag,. Q. Varför är det föreslås att meloner och squash planteras i bergen? Skulle det göra någon skillnad om de planteras på nivå mark,? A. Hills möjliggöra ansamling av spröda jord och höja växterna över den omgivande marken för att undvika blöta fötter för nya anläggningar. Växter som växer stort på samma sätt som meloner hilled snarare än planteras i rader längs fåror. Dessa växter utspridda ganska lite. Det är mindre övergripande arbete att göra höjder än att slösa bort raderna,. Ett varningens ord i samband med att hålla rötterna torra även avser frukt. När frukt (meloner / squash) blir stor, föreslår jag att du prop dem på ett bräde så att de inte låg direkt i marken. Sniglar eller andra skadedjur äter din frukt, eller de kommer att ruttna i kontakt med fuktig jord för länge.