svart körsbärsträd: 5 skörde tips

En svart körsbärsträd kan lätt skördas genom att följa några enkla tips. Den svarta körsbär har en skarp smak som är mindre söt än några av sina kusiner, men inte mindre välsmakande. Tartness gör det perfekt för bakning. Följ dessa tips för att säkerställa bästa skörden

Tips 1: Du kommer att veta när körsbär är redo att skörda eftersom de kommer att nå ca 1 cm i diameter och efter att ha vänt från grönt till rött, kommer de slutligen mognar till nästan svart.

Tips 2: Se till att dina körsbär hålla bra så länge som möjligt, lämna lite stam på dem när skörd. En svart körsbär på sin stam förblir frisk för ungefär en vecka i stället för bara ett par dagar utan stammen.

Tips 3: Dock inte ta alltför mycket stam. Ansluten till stammen är en tjockare frukt sporre som producerar frukt nästa år. Om den är skadad, kan det ta två år för frukt att återvända på den platsen om alls.

Tips 4: Ha tålamod med din skörd. Som med alla fruktträd, kommer frukten inte mogna på en gång. Du kommer att behöva plocka mogna körsbär gång varannan dag under cirka två veckor.

Tips 5: Undvik att placera bladen i dina körsbär. Som körsbär löv vissnar, de producerar cyanglykosider som konverterar till vätecyanid om äts av djur eller människor. I små mängder, kommer detta att göra en person sjuk, men kan vara potentiellt livshotande.