tegel accenter 2 – uteplatser

En viktig faktor i åtnjutande av uteplatsen kommer att sitta. Uteplatsen måste hållas dränerad och torr för att förhindra algtillväxt. Du kommer att behöva ge tillräckligt lutning (ca 1/4 tum per fot) för att möjliggöra fungerande dränering. Om du bricking över en betongplatta uteplats som har otillräcklig lutning, kan detta problem rättas till med en utjämning bädd av murbruk. Ett soligt läge bidrar också till att hålla uteplats torr.

Betongplattor för utomhusbruk normalt hälls ca 4 inches tjock över en lika tjock bas av grus. Placera svetsade ståltrådsnät (6 “x 6”, 10 x 10 gauge rekommenderas) över grus för att stärka betongplattan mot sprickbildning som temperaturförändringar inträffar. Använd 2 x 4s för bildande material korrekt inställd med stavar och rekvisita så att den våta betongen inte kommer att driva dem utåt. Toppen av de 2 x 4s bör vara inställd på den önskade grad med den 2 tum eller 4 tum handnivå för att fastställa lutningen hos ämnet. Avsluta betong med en grov trä flottör för att uppnå en grov struktur som murbruk sängen kan binda väl.

Innan du börjar lägga tegel, kontrollera lutningen på betongplattan och ställ in sträng linje och sträng nivå för att justera för god dränering. Det är en bra idé att utföra en “torr run” först – lägga tegel ensam, utan murbruk, på plattan. Möjliggöra 1/2 tum till 3/8 tum murbruksfogar mellan tegel, beroende på storleken av de blockenheterna. Vid denna punkt kommer du att se om någon enskild tegel måste skäras. Med lite övning kommer du att kunna skära tegel enheter efter att lägga dem, men i början är det bättre att ha ett fåtal redan minskat och på handen innan morteln är blandad.

Lägga tegelsten i en 1/2 tums mortel sängen, med hjälp stowed leder. När tegel är på plats och murbruket är “tumavtryck” hårt trycker varje skarv för att komprimera det med en murare pekar verktyg.

Blöt uteplats ner med en lätt spray från en trädgårdsslang (en pressad spray kommer att skada de fogar). Detta kommer att lossa murbruk smulor och låta murverk härda ordentligt. Om uteplats fortfarande inte ser ren, strö sand på några murbruk smetas som finns kvar och sveper bort försiktigt med en kvast, noga med att inte gräva i murbruksfogar.

Om murbruk smetas fortfarande, vänta en vecka (tills murverk härdar) och ren med en lösning av en del saltsyra till nio delar vatten, blandades i en plasthink. Gummihandskar och skyddskläder när du hanterar denna lösning. Blöt uteplats först för att hålla syralösningen från blötläggning noggrant, och spola helt med ett tryck spray från din trädgårdsslang.